вагинит

В предната публикация ви запознахме с някои особености на дамските тампони, които повишават риска от развитие на вагинит (вагинална инфекция) при жените, редовно употребяващи тампони. В настоящата статия ще продължим темата и ще ви представим един продукт, с който може успешно да се предпазите или да преодолеете оплакванията при вагинална инфекция – идеално допълнение за поддържане на изрядна интимна хигиена.

Други потенциални рискове при ползване на дамски тампони

Още една особеност на дамските тампони, която повишава риска от вагинит, е включването на различни фибри в състава им. Това се прави с цел поддържане на фабричната форма на тампоните. При поставянето им във влагалището обаче, част от тези фибри стават прекалено хлабави и при махането на тампона се откъсват и остават във влагалището. Така те предоставят идеално място за развитие на опасни бактерии, които може да предизвикат бактериална инфекция (вагиноза).

Доказан е още един потенциален риск при употреба на дамски тампони, по-специално на тези, които имат много силни абсорбционни свойства и по тази причина ползващите ги жени ги сменяват по-рядко. При по-продължителен престой във влагалището тези тампони стават среда за развитие на патогенни микроорганизми и нарастването на размера им може да увреди деликатната вагинална лигавица. Всяко такова увреждане е предпоставка за навлизане в кръвния поток на болестотворни бактерии и повишава риска от развитие на сериозна бактериална инфекция.

Съвременни алтернативи на тампоните и мерки за преодоляване на вагинит

Напоследък голяма популярност придобива т.нар. менструална чашка, която се ползва като алтернатива на дамските тампони по време на месечния цикъл. Менструалната чашка обаче също не гарантира пълна защита от вагинит. Най-същественият въпрос е как гарантирано жените може да се защитят от вагинална инфекция или да я преодолеят без това да влошава качеството на интимната им хигиена.

Отговорът е чрез ползване на Лактобор Интим Гел/Lactobor® Intim. В състава му са включени млечна киселина (лактат, който регулира влагалищното pH) и гликоген, който е естествен хранителен източник за полезните вагинални бактерии. Използвайки Лактобор Интим се стимулира развитието на естествената бактериална микрофлора (лактобацилите), а това е най-ефикасният естествен механизъм за защита на жената от вагинални инфекции, както и за успешното справяне с тях.

 

borola