гъбички при жените

Неподходящото бельо и неправилното му поддържане е фактор за ускорено развитие на гъбички при жените, а оттам и за вагинална кандидоза. Следващите редове го доказват.

Бельо от найлон

Поради своята издръжливост и сравнително евтино производство найлонът е често използвана материя за направата на много дрехи, в т.ч. и бельо. Той обаче далеч не е най-добрият избор за дрехи, които са в директен контакт с кожата. Причините за това са две. Първата, че не абсорбира потта и може да предизвика дразнене, лоша миризма и кожни инфекции. Втората, че нарушава естествената вентилация на кожата в интимната зона и създава благоприятни условия за развитие на гъбички.

Долни дрехи от ликра/еластан/спандекс

Това са различните наименования на едно и също нещо – еластомерна нишка с много висока еластичност, устойчивост на деформация и огъване. Тя се използва в производството на облекла, при които удобството е от особена важност. Бельото, в чийто състав има подобен материал, съхранява формата си, не се свлича и не прави гънки. Ползите обаче се изчерпват дотук. То повишава температурата в интимната област, което е предпоставка за поява на гъбички и инфекции.

Бикини тип танга – увеличават риска от поява на гъбички при жените

Прашките карат жените да се чувстват привлекателни, но и носят рискове за здравето. Постоянното им носене може да доведе до възпаления, рани, цистит и дори хемороиди, ако интимната хигиена не е на ниво. Освен това подобен тип бельо значително увеличава риска от развитие на гъбична инфекция. Причините за това са ясни – изрязаното бельо често е изработено от изкуствени материи като найлон и запарва.

Сушене на бельото в банята

Прането на бельото под душа е лесно, бързо и пести вода. Дотук добре, но оставянето му да съхне в банята не е никак добра идея, защото увеличава опасността от вагинална кандидоза. Това си има своето обяснение и то е, че в тъканта остава влага, която благоприятства развитието на гъбички.

Силата на природата в борбата срещу гъбички при жените

Гинеколозите у нас препоръчват на дамите да се доверят на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули при вагинална кандидоза. Двата продукта са напълно натурални и безвредни. Работят в пълен синхрон и имат доказано действие. Безпощадни са към гъбичките, но едновременно с това са нежни към деликатната кожа в интимната зона. Приемани заедно, те осигуряват на женския организъм оптимално количество млечна киселина, гликоген, лиофилизирани бактериални тела от пробиотик Lactobacillus bulgaricus, бета-глюкан.

Активните съставки взаимно допълват и подпомагат действието си. Нормализират pH на влагалището, възстановяват нормалната вагинална флора и подпомагат растежа на нови лактобацили. Оказват благоприятен ефект върху имунната защита на организма.

Продуктите са подходящи за девствени момичета, бременни, кърмачки и жени в менопауза.

borola