влагалищни сърбежи

Можете да облекчите упоритите влагалищни сърбежи с помощта на някои изпитани природни средства. Лесно можете да се сдобиете с тях, ако ги нямате налични. Вижте кои са те в редовете по-долу!

Градински чай

Това многогодишно вечнозелено растение, което принадлежи към семейство Устноцветни и е по-познато като салвия, е чудесен помощник срещу вагинален сърбеж. Благотворният му ефект се дължи на силно изразените му противовъзпалителни и антисептични свойства. Можете да се уверите в тях, като добавите малко листа във вряща вода и ги оставите да се запарят за 10 минути. Прецедете отварата. След като изстине, промивайте влагалището два пъти за няколко минути, докато почувствате подобрение.

Чесън

Благодарение на мощните си антибиотични свойства чесновият лук помага на тялото да се бори с голям брой гъбички и бактерии.
За да облекчите сърбежа във влагалищната област, обелете три скилидки и ги оставете във вряща вода за 10 минути. Прецедете течността и когато се охлади, промивайте влагалището веднъж дневно в продължение на 1 седмица.
Можете също да нанасяте няколко пъти на ден малко чесново олио върху зоната на дискомфорт до настъпване на подобрение.

Етерично масло от чаено дърво срещу влагалищни сърбежи

Маслото от чаено дърво притежава силни противогъбични, антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства. Това го превръща в едно от най-използваните в лечението и профилактиката на гъбични и бактериални инфекции. За да се справите със сърбежа, добавете 10 капки от него в 1 л топла вода и мийте влагалището с получения разтвор.

Лайка

Лековитото растение действа много ефективно при вагинален сърбеж, тъй като има успокояващи, противовъзпалителни и антисептични свойства. Пригответе запарка, като слагате по 1 с.л. листа с цветовете на лайка на всеки 200 мл вряща вода. Оставете течността да ври 5-10 минути и прецедете. С охладената отвара си направете седяща вана за 15-20 минути. Не изплаквайте влагалищната област веднага с чиста вода. Изчакайте няколко часа, преди да го направите.

Кисело мляко при влагалищни сърбежи

Този пробиотичен продукт е чудесен за намаляване на сърбежа във влагалището. Има антибактерилани, противогъбични и противовъзпалителни свойства и осигурява полезни лактобацили за организма. За да се възползвате от ефекта му, го нанесете с чисти ръце върху влагалищната зона и след известно време го отмийте. Можете да използвате и тампон, потопен в мляко, като за максимален ефект трябва да го оставите да действа няколко часа.

Правете посочените процедури два пъти на ден до изчезване или намаляване на сърбежа.

В допълнение към всичко изброено природата дава още два продукта срещу влагалищни сърбежи…

Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули са перфектната комбинация срещу сърбеж в интимната област. Това са изпитани средства с висок профил на безопасност, подходящи за жените от всички възрасти. Едновременното им използване осигурява на женския организъм оптимално количество:

  • млечна киселина (лактат)
  • гликоген (храна за лактобацилите)
  • млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus
  • бета глюкан – единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие

Резултатът от синергията (допълващо и взаимно усилващо се действие) между съставките не закъснява. Влагалищното рН се нормализира. Нормалното ниво на лактобацилите се възстановява. Неприятната миризма, раздразнението и сърбежът изчезват. Равновесието във вагиналната и чревната микрофлора се възвръща.

borola