вагинит

Хормоналните промени през бременността повлияват комплексно женския организъм и последствията от тях може да нарушат баланса на вагиналната флора. В резултат се развива вагинит – най-честата форма на гинекологично заболяване.

Причина за развитието на вагинит през бременността е разрастването на колониите на болестотворните бактерии или гъбички, които нормално обитават вагиналното съдържимо в ниска численост. Когато те се превърнат в доминантен компонент на вагиналната флора, микробното число на лактобацилите (вагинални пробиотици) драстично намалява. Това се асоциира с повишен риск от усложнения на бременността, включително преждевременно раждане. Затова всяка форма на вагинит през бременността трябва да се лекува навременно, веднага след диагностицирането.

Лечение на вагинит през бременността

Основната форма на лечение на бактериалните инфекции, включително на бактериална вагиноза, е антибиотичната терапия. Бременността обаче не позволява прием на толкова сериозни препарати. Затова лечението на вагинит през бременността задължително изисква консултация с лекар за назначаване на най-безопасна терапевтична схема.

Най-предпочитаният, ефективен и безопасен метод за лечение на вагинит през бременността включва прилагането на продукти, които стимулират естествените защитни сили на влагалището. Такива продукти обикновено действат за нормализиране на вагиналното рН, което бързо възвръща доминантната роля на лактобацилите във влагалищната флора и редуцира числеността на болестотворните бактерии.

Вагинит през бременността се лекува безопасно и успешно с прилагането на Лактобор Интим / Lactobor® Intim гел. Съставът му включва млечна киселина и гликоген за осигуряване на оптимален комфорт на вагиналните пробиотици. Млечната киселина (лактат) подкиселява вагиналното рН до стойности, осигуряващи оптимални условия за лактобацилите (4-4.5). Гликогенът е бързоразградим полизахарид, основен хранителен източник на лактобацилите.

Редовното прилагане на Лактобор успокоява сърбежа, зачервяването и другите симптоми на вагинит. Намалява възпалението и премахва нехарактерната вагинална миризма.

Вагинит през бременността – профилактика

Хормоналните промени през бременността са причина рискът от вагинит да е почти постоянен. Гинекологичната практика показва, че болшинството от бременните жени биват засегнати от определена форма на вагинит – бактериална вагиноза или гъбична вагинална инфекция (кандидоза). Действието и естественият състав на Лактобор Интим позволяват продуктът да се ползва безопасно през бременността и като средство за профилактика на вагинитите и техните рецидиви.

borola