болка там долу

В следващите редове ще си говорим за болезненото и неприятно усещане във вагината, което срамежливо наричаме „болка там долу“. По-конкретно ще посочим 3-те главни причини за появата ѝ и начина за възвръщане на интимния комфорт.

Носене на твърде тесни панталони и впито бельо

Плътно прилепналите по тялото панталони и бикините тип танга са главна причина за вагинална болка. Кройката им причинява неудобства като триене и раздразнение. Проблемът се задълбочава при носене на дрехи и бельо от изкуствени материи. Това си има своето обяснение – синтетичните материали запарват кожата и благоприятстват развитието на гъбички и бактерии в интимната област.

Предвид всичко казано дотук специалистите по женско здраве препоръчват на дамите да носят по-широки дрехи и удобно бельо от естествени материи.

Вагинална сухота като причина за болка там долу

Това болезнено състояние обикновено се наблюдава при менопаузални жени. Причината е спадът в нивото на женския полов хормон естроген. Сухотата във влагалището се среща и при жени в детеродна възраст. Виновници за появата ѝ могат да бъдат приемът на орални контрацептиви, хормоналната терапия при злокачествено новообразувание на млечната жлеза или друг вид хормонално лечение.

За намаляване на дискомфорта причинен от вагиналната сухота помагат овлажняващите гелове и промяна в метода на контрацепция.

Бременност

Болката във влагалището е често срещана по време на бременност и не застрашава здравето на майката и бебето. Тя обикновено се появява през третия триместър на бременността. Тогава бебето притиска почти всички вътрешни органи (особено матката) и коремът се „смъква“ надолу, с което натискът става още по-осезаем.

Лечение под лекарско наблюдение се прилага само ако болката е постоянна и е придружена от други симптоми, насочващи към проблем.

Изпитаната природна комбинация при болка там долу

Все повече гинеколози у нас предписват на своите пациентки с упорита влагалищна болка:

Едновременната употреба на тези два продукта:

Всичко това е възможно благодарение на мощната синергия на съставките:

  • млечна киселина (лактат)
  • гликоген (храна за лактобацилите)
  • млечнокисели бактерии от вида Lactobacillus bulgaricus
  • бета глюкан – единственият природен имуномодулатор с доказан механизъм на действие

Продуктите са изцяло натурални, имат отлична поносимост и са подходящи за жени от всички възрасти по време на бременност, кърмене и менопауза. Могат да се закупят от аптеките или да се поръчат от сайта на електронен магазин МоМо – www.momo.bg. Качеството е гарантирано от „Борола“, компания с над 25-годишен опит в сферата на здравеопазването у нас.

borola