влагалищна сухота менопауза

Значителен процент от жените в менопауза се сблъскват с проблема „влагалищна сухота“. Ако и вие сте сред засегнатите, не пропускайте тези статия! В нея ще предложим начини за естествено облекчаване на оплакването.

Изпитани методи за справяне с влагалищна сухота в периода на менопауза

Преустановете или ограничете консумацията на алкохол и тютюнопушенето

Алкохолните напитки и тютюневите изделия имат отрицателно въздействие върху нивата на естроген в женския организъм. В резултат влагалищната сухота и останалите менопаузални оплаквания се задълбочават. Ето защо се налага своевременно да се откажете от тези вредни навици. В случай че задачата се окаже непосилна, поне намалете броя на изпушените цигари или изпитите чашки.

Хидратирайте се

Приемът на достатъчно количество течности е от изключително значение за справяне с вагиналната сухота през менопаузата. Водата е най-добрият приятел на вашето тяло. Пийте я навсякъде и по всяко време. Ако ѝ се наситите, можете да я замените с чай от ройбос, горски плодове, лайка, мента или джоджен. Те не само хидратират организма, а и го снабдяват с много полезни вещества.

Подбирайте внимателно продуктите за интимна хигиена

В търговската и аптечната мрежа се предлага богато разнообразие от продукти за поддържане на интимна хигиена. Голяма част от тях обаче съдържат агресивни съставки, които могат да задълбочат проблема с влагалищната сухота още повече. С оглед на това ви съветваме внимателно да четете етикетите, преди да купувате. Залагайте на продукти с максимално естествени съставки. При колебания се допитайте до вашия гинеколог. Той ще ви помогне да избере най-доброто според вашите нужди.

Използвайте лубрикант

Лубрикантът много помага за овладяване на симптомите на вагинална сухота. С негова помощ се намалява триенето при сексуален контакт и се избягва дразненето. Рискът от раздразнение на половите органи намалява до минимум. Всичко това прави сексуалния живот по-задоволителен. За предпочитане е да избирате лубриканти на водна или силиконова основа, тъй като те лесно се отстраняват с вода.

Природното решение при влагалищна сухота при менопауза

Можете да се справите с проблема вагинална сухота и да забравите за неговото съществуване, като се доверите на изпитаната природна комбинация от Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Активните съставките и на двата продукта са изключително нежни и щадящи към женския организъм. Взаимно допълват и усилват своето действие.

Лактобор Интим вагинален гел възвръща баланса на вагиналната микрофлора благодарение на млечната киселина и гликогена в състава си. Млечната киселина има важна роля във възстановяване на вагиналната среда, а гликогенът – подпомага растежа на нови лактобацили.

Лактобор капсули перфектно допълва действието на Лактобор Интим вагинален гел. Той се грижи не само за вагиналната флора, а и за имунитета. Комплексното му действие се дължи на високия брой млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан – единственият имуностимулатор от природен произход с доказан механизъм на действие.

Лактобор Интим вагинален гел и Лактобор капсули са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран!

borola