pH на влагалището

Освен за киселинността pH на влагалището е индикатор и за интимното здраве на нежната половина от човечеството. Поддържането на балансирано pH на интимната област през целия жизнен път на дамите е ключов фактор за предотвратяване на голям брой здравословни проблеми от интимен характер. Поради лабилното равновесие на екосистемата на влагалището това се оказва трудно постижима цел дори за най-педантичните представителки на нежния пол. В резултат рано или късно те се сблъскват с вагиналните инфекции. Верни на природата си, обаче не се предават и се захващат да възстановят баланса на влагалищната микрофлора. Кои са основните стъпки, които тези борбени натури следват, за да увенчаят делото си с успех, предстои да разберете в настоящата публикация.

Изпитани практики за поддържане на нормално pH на влагалището

Преди да пристъпите към прилагането на каквито и да е методи за възстановяване на вагиналната екосистема, е редно да посетите гинеколога си, за да се подложите на процедура за отчитане на вагиналния pH баланс. Едва след като се установи, че pH на влагалището е извън норма, трябва да се предприемат незабавни мерки за справяне с проблема.

Изрядната лична хигиена е от първостепенно значение за поддържане на равновесието между „добрите“ и „лошите“ бактерии в интимната зона. Ежедневното вземане на душ се подразбира от само себе си и затова няма да се спираме на него. Онова, на което ще наблегнем са техниките за почистване на вагиналната област. Основно правило е гениталиите да се измиват отпред назад с внимателни движения и щадящи измивни средства. По този начин се предотвратява пренасянето на бактерии от ануса във влагалището. Посоката на движение на водната струя остава същата и при отмиване на пяната. Не бива да се злоупотребява с използването на вагинални душове, защото честите промивки водят до дисбаланс на интимната микрофлора. Препоръчително е да се избягват плътно прилепналите по тялото джинси или панталони, защото триенето, топлината и влагата водят до раздразнение и повишават риска от гъбична инфекция. Относно бельото – добре е то да бъде от естествени материи.

Ефективно средство за поддържане на pH на влагалището

Неизменна част от добрите навици, които оказват благоприятен ефект върху pH на влагалището е употребата на естествени продукти с отношение към проблема. Вагиналният гел Лактобор Интим / Lactobor® Intim е ефективен избор за бързо нормализиране на рН на влагалището. Мощното действие на млечната киселина и гликогена в състава му незабавно възстановява нормалната вагинална флора и намалява бактериите, които причиняват неприятна секреция и раздразнение.

borola