вагинален дискомфорт

Нормалното функциониране на женската полова система зависи от множество фактори – както външни, така и вътрешни. При всички състояния на вагинален дискомфорт е необходима пълноценна здравна грижа и поддържане на вагиналната микрофлора с безупречна интимна хигиена.

Вагинален дискомфорт – проблем, изискващ качествена здравословна грижа

Недоброто овлажняване на влагалищните стени може да бъде проявление на възпалително заболяване и сериозни хормонални проблеми. Възможно е да е просто особеност на организма. Невниманието към този проблем обаче създава условия за вагинален дискомфорт, микротравми по време на полов акт, развитие на инфекции и на сериозни гинекологични заболявания.

Женският организъм е крайно чувствителен към различни промени, в това число и към изменението на хормоналния фон. По-лека хормонална промяна може да бъде понесена с лека раздразнителност и спад на настроението. В по-тежките случаи хормоналният дисбаланс предизвиква развитие на ендокринни заболявания. Към специфичните промени специалистите подчертават присъстващия вагинален дискомфорт и сухота на влагалището. Този проблем се проявява най-вече в периода на менопауза. Тогава се отключва и нараства рискът от атрофия на влагалището. Той се появява вследствие на влагалищна сухота и изменена структура и еластичност на влагалищните стени.

Освен климактериума, нарушеният баланс на влагалищното pH може да е вследствие на разнообразни фактори. Вагинален дискомфорт настъпва в края на менструацията, при употреба на контрацептиви, при бременност, в послеродов и в следоперативен период, заради различни заболявания и прием на медикаменти, непълноценна интимна хигиена и др.

При вагинален дискомфорт, развиващ се на фона на толкова разнообразни промени, могат да помогнат следните мерки:

Консултация с квалифициран специалист – гинекологичният преглед е важен за изключване на сериозни заболявания, при които се наблюдава вагинален дискомфорт и влагалищна сухота.

Подбор на качествен интимен гел срещу вагинален дискомфорт – препоръчително е вагиналният гел да е доказано ефикасен и да оказва 100% здравословно действие.

100% здравословна грижа срещу вагинален дискомфорт

Срещу вагинален дискомфорт се препоръчва отговорна здравословна грижа с Лактобор Интим / Lactobor® Intim. Приложението на този интимен гел е подходящо за жени във всяка възраст. Лактобор Интим вагинален гел е прецизна комбинация от млечна киселина и гликоген. Те поддържат нормално влагалищно pH и са благоприятни срещу вагинален дискомфорт, за профилактика и лечение на бактериална вагиноза и защита от рецидиви.

borola