бактериална вагиноза при жени

10 вида бактерии по мъжкия полов член (пенис) увеличават риска от бактериална вагиноза при жени. Това установява изследване на учени от Илинойския университет в Чикаго, САЩ. По този начин мъжете се превръщат във важен фактор за интимното здраве на техните партньорки.

Бактериална вагиноза при жени и мъжете като фактор за появата ѝ

В продължение на година учените проследяват 168 хетеросексуални двойки от Кения. Малко над половината от изследваните мъже (56%) са необрязани. Това е важно уточнение. Самото обрязване (премахване на тънката еластична кожа [препуциум], намираща се в крайната част на пениса и покриваща неговата главичка):

  • би могло да повлияе на количеството и видовете бактерии в пениса

Още един факт, който е от значение, е, че нито една от изследваните жени няма бактериална вагиноза в началото на проучването. Както се оказва впоследствие обаче, това бързо се променя. В крайна сметка цели 31% от жените развиват вагиналната инфекция по време на проучването. Учените установяват това, след като съпоставят данни за количеството бактерии във влагалището на жените и по половия член на мъжете. Една част от въпросните данни са добити още в началото на изследването. Друга – по време на три последователни срещи с двойките.

Резултатите от изследването са напълно неочаквани за учените

  • жените са в по-висок риск от бактериална вагиноза, ако партньорът им има някоя от 10 определени вида бактерии по пениса

„Това не означава автоматично, че мъжкият пенис стои в основата на вагиноза при жените“. Думите са на д-р Суприя Мехта, която е водещ автор на проучването и епидемиолог в университета в Илинойс. Според нея констатацията предполага, че мъжкото и женското сексуално здраве са неразривно свързани, особено при хетеросексуалните двойки.

„Нямаме за цел да вменяваме вина на някои от партньорите. Стремим се да увеличим възможностите за подобряване на сексуалното и репродуктивното здраве, и да внесем повече яснота около бактериалната вагиноза“. Това казва в заключение д-р Мехта.

При бактериална вагиноза при жени от всякакъв причинител незабавно трябва да се вземат мерки

Водещи гинеколози у нас препоръчват като решение на проблема на своите пациентки изпитаната комбинация от:

Продуктите са изцяло натурални, изключително удобни за прилагане/прием и напълно безопасни. Работят заедно с една обща цел – възвръщане на интимното здраве и самочувствие на жените.

Активните съставки са:

    • Всяко едно от тези вещества допълва и усилва действието на останалите. В резултат влагалищната флора бързо се нормализира и интимният дискомфорт остава в миналото.

Продуктите са налични в аптечната мрежа в цялата страна.

borola