рецидивираща кандидоза

Рецидивираща кандидоза е вагинална гъбична инфекция, от която жените страдат четири или повече пъти годишно. Повтарящата се инфекция може да причини по-тежки симптоми или да не се повлие от лечение. Какви са причините вагиналната кандидоза да има рецидиви – вижте в следващите редове.

Неспазване на предписаното лечение

Когато няма комплайънс, или пациентът не се придържа стриктно към предписаното от гинеколог лечение, вагиналната кандидоза е много вероятно да рецидивира. При поява на какъвто и да е проблем, свързан с терапията и нейното спазване, се обърнете към лекуващия лекар. Също така не започвайте лечение сами без поставена диагноза – има вероятност да изложите здравето си на риск.

Вредни за интимното здраве ежедневни навици като причини за рецидивираща кандидоза

Ако следвате същите вредни привички, които са ви причинили кандидоза на първо място, отново може да се сблъскате с вагиналната инфекция. Сред противопоказните за интимното здраве навици са използването на вагинален душ, прекарване на дълго време с мокро бельо, консумирането на много захар, секс с нов партньор без предпазни средства. Те нарушават вагиналната микрофлора и стимулират размножаването на болестотворните гъбички. Така правят женската интимна зона уязвима на инфекции.

Подлежащи заболявания

Вагиналната гъбична инфекция може да рецидивира в резултат на съпътстващо заболяване или състояние. Такива могат да диабет, понижена функция на щитовидната жлеза, ХИВ, хронични заболявания на женските полови органи. Те предразполагат към развитие на хронични инфекции.

Продължителен прием на антибиотици и имуносупресиращи медикаменти

След дълга антибиотична терапия женската вагина става уязвима към инфекции. Това се дължи на факта, че силните лекарствени средства заедно с вредните, унищожават и полезни бактерии в тялото. Последните са важни, за да органичат растежа на гъбичките Кандида.

Имуносупресорите, от своя страна, потискат функциите на имунната система. По този начин променят имунологичния статус на пациента и го правят податлив към различни инфекции, включително кандидоза.

Ако смятате, че медикамент стои в основата на рецивидиращата гъбична инфекция, се обърнете към лекуващия си лекар.

Природна терапия срещу рецидивираща кандидоза

Българските гинеколози съветват жените, страдащи от рецидивиращи вагинални гъбични инфекции, да се доверят на Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Двата натурални продукта съдържат оптимални количества полезни млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus, млечна киселина, гликоген и бета глюкан. Използвани в комбинация, те спомагат за ефективно и безопасно справяне с вагиналната кандидоза и нейните рецидиви. Допринасят за нормализиране на баланса в женската вагинална и чревна микрофлори, и повишават имунната защита на вагиналната и чревната лигавици. Борят неприятните симптоми на вагинална инфекция и възвръщат интимния комфорт и здраве.

Продуктите могат да се използват във всеки период от живота, включително и през бремеността. Високото им качество и профил на безопасност гарантират отлична поносимост и отсъствие на странични ефекти.

borola