навици-вагинална гъбична инфекция

Поговорката, че каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го причини, важи с пълна сила за появата на вагинална гъбична инфекция (кандидоза). Може да се уверите в това, като се запознаете с „черния списък“ на навиците, които бавно, но сигурно водят до нейното развитие.

Навици, които допринасят за развитието на вагинална гъбична инфекция

Носене на впито облекло

Обличането на дрехи, които подчертават всяка една извивка от женското тяло, е сред неподозираните грешки, които водят до вагинална гъбична инфекция.
Залагайки на плътно прилепнало облекло, дамите не позволяват на кожата да диша. В резултат температурата и влажността в интимната зона се повишават и се създават идеални условия за развитие на гъбичките, причинители на инфекцията. Начинът да се предотврати това е, като се избират тоалети с по-широки кройки, които са изработени от естествени материи.

Честа употреба на дамски душ

Редовните вагинални промивки са сред най-честите причини за поява на вагинална гъбична инфекция. Причината е, че нарушават крехкото равновесие във влагалищната флора. Специалистите напомнят, че здравото влагалище има способността само да се почиства и затова не е необходимо да се промива отвътре.

Плуване в обществен басейн

Благодарение на закритите плувни басейни представителките на нежния пол могат да практикуват плуване целогодишно. Пак „благодарение“ на тях обаче те могат да се сдобият с вагинална гъбична инфекция. Основана заслуга за това имат химическите вещества, използвани за пречистване на водата, които променят pH на влагалището.
Препоръчително е да избягва продължителният престой в басейна. След излизане от него мокрият бански трябва да се свали, а интимната зона – да се измие с чиста вода и да се подсуши добре.

Злоупотреба с антибиотици

Прекалената употреба на антибиотични средства нарушават баланса на влагалищната микрофлора и това дава тласък за развитие и размножаване на микроорганизмите, причинители на вагинална гъбична инфекция. Ето защо към антибиотиците трябва да се прибягва само в краен случай, когато всички други методи на лечение са изчерпани. Добре е след антибиотичната терапия да се пристъпи към приема на пробиотик (Лактобор капсули), който стимулира чревния и вагиналния имунитет.

Най-надеждното природно средство срещу вагинална гъбична инфекция

В случай че и вие допускате някоя от посочените грешки, можете да намалите риска от поява на вагинална гъбична инфекция с помощта на Лактобор Интим/Lacrtobor® Intim. Нежният вагинален гел бързо възвръща баланса на естествената вагинална флора. Ключова роля за това имат оптималното количество млечна киселина и гликоген във всяка тубичка за вагинална апликация. Двете активни съставки мощно си взаимодействат и за отрицателно време възстановяват нормалното pH на влагалището и равновесието на влагалищната микрофлора. Лактобор Интим може да се използва след менструация, по време на бременност и в периода на менопауза. Има отлична поносимост и е напълно безвреден към деликатния женски организъм. Лесен е за употреба и е икономически изгоден.

borola