пробиотици за женско здраве

В последните години много се говори за пробиотици за женско здраве. Малко обаче се знае какво представляват те, как работят и кога се използват. В следващите редове ще се опитаме да внесем повече яснота по темата.

Пробиотиците за женско здраве възстановяват вагиналната екосистема

Вагиналните пробиотици са предназначени за нормализиране на влагалищната микрофлора. Попадайки в женския организъм, те потискат растежа на патогенни микроорганизми и стимулират развитието на полезни бактерии. В допълнение произвеждат млечна киселина (лактат) и водороден пероксид. Така поддържат киселинността на влагалището и го предпазват от инфекции.

Употребата на пробиотици за женско здраве е подходяща в много случаи

„Женските“ пробиотици се използват успешно като основно или допълващо лечение на различни видове вагинит като бактериална вагиноза и вагинална кандидоза. Подходящи са и за поддържане на естественото pH на влагалището и за профилактика на рецидиви.

Изследва се възможността за използването им като средства за увеличаване на плодовитостта. Изолират се и се подбират лактобацилни видове, които биха могли да повишат фертилитета и да подпомогнат зачеването.

Предлагат се пробиотици за женско здраве под различни форми

Пробиотиците за жени се предлагат под формата на таблетки, капсули, кремове и гелове. Прилагат се перорално или вагинално. Тези, които се приемат през устата, обикновено са във вид на таблетки и капсули. Тези, които са за вагинална употреба, по правило са във вид на кремове и гелове.

Последно, но не по важност, вагиналните пробиотици могат да се използват поотделно или в комбинация помежду си. Това е въпрос на лекарска преценка и избор на самата жена. Дозировката и продължителността на приема се определят от лекуващия лекар в зависмост от състоянието на пациентката и нейното повлияване.

Изпитаната природна комбинация от пробиотици за женско здраве

Все повече гинеколози препоръчват на своите пациентки едновременната употреба на перорален и вагинален „женски“ пробиотик. От „Борола“, компания лидер в сферата на здравеопазването у нас, знаем това. Затова насочваме вниманието на всички заинтересовани към Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Това са два изцяло натурални и напълно безопасни продукта. Активни вещества в тях са:

  • млечна киселина (лактат)
  • гликоген
  • млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus
  • бета глюкан – единственият имуномодулатор от природен произход с доказан механизъм на действие

Съставките се допълват и усилват своето действие. В резултат на перфектната синергия помежду им:

  • рН на влагалището се нормализира
  • бактериите, причиняващи неприятна секреция и раздразнение, намаляват
  • балансът на вагиналната и чревна микрофлора се възстановява

Заради своя напълно природен произход продуктите са подходящи за жените във всяка възраст и всеки етап от живота им – бременност, кърмене, менопауза.

Налични са в аптечната мрежа в страната и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola