пробиотик за интимните части

Използването на пробиотик за стомашно-чревния тракт е широко разпространено, а през последните години се разкриват все повече ползи и за здравето на интимните части при жените. По-конкретно става въпрос за пробиотиците, съдържащи лактобацили – преобладаващите бактерии в здравата вагинална флора. Тези „добри“ бактерии са силно оръжие срещу интимните инфекции, защото балансират вагиналното рН и инхибират растежа на патогенни вируси и бактерии. Има два начина да увеличите приема на пробиотици: чрез консумация на хранителни продукти (млечни продукти, като кисело мляко, сирене и др.) или с прием на добавки. Пробиотиците могат да се приемат орално за балансиране на чревната микробиота и намаляване на разпространението на урогенитални инфекции от ректума към вагиналната система. Прилагат се също така вагинално за директна и целенасочена колонизация на добри бактерии. А ето как помагат на женското здраве.

Пробиотик за овладяване на бактериална инфекция на интимните части

Има все повече доказателства, че пробиотиците могат ефективно да облекчат бактериалната вагиноза. Според няколко проучвания използването на пробиотици самостоятелно или в комбинация с антибиотици подобрява степента на излекуване и намалява честотата на рецидивите на бактериалната вагиноза. Ползите се дължат на лактобацилите, които възпрепятстват развитието на други микроби в гениталния тракт. Тази функция те изпълняват чрез поддържане на нормални нива на pH и посредством производството на млечна киселина. Не случайно интимната флора се състои предимно от лактобацили (80%).

Пробиотик за предпазване от гъбична инфекция на интимните части

Според проучвания, пробиотичната терапия, използвана в комбинация с антимикотични лекарства, повишава процента на краткосрочно излекуване и намалява честотата на рецидиви след един месец. И тук обяснението е, че в допълнение към млечната киселина, лактобацилите произвеждат и водороден пероксид (прекис) и други вещества, които потискат развитието на патогените, включително гъбичките от вида Candida albicans, причиняващи вагинална кандидоза. Същевременно при ниско количество лактобацили, патогенните микроорганизми могат да вземат превес, да нарушат равновесието във вагиналната флора и да причинят интимна инфекция.

Пробиотици с потенциални ползи срещу човешки папилома вирус (HPV)

Изследвания показват, че лактобацилите може да участват в борбата срещу раковите клетки на маточната шийка. Учените установяват връзка между повишаване на лактобацилите и намаляване степента на откриване на цервикална интраепителна неоплазия, рак и високорисков подтип HPV инфекция. Счита се, че ползите са свързани със способността на лактобацилите да възстановяват и поддържат нормалната вагинална флора. Необходими са още проучвания по темата.

Комбинация, която повишава млечнокиселите бактерии във влагалището за оптимална защита на интимните части
Специалисти в областта на женското здраве у нас препоръчват една изпитана комбинация за добро интимно здраве.

Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули са два доказали се продукта за интимния комфорт при жената. Освен високо количество „добри“ бактерии (лактобацили) те осигуряват бета-глюкан, млечна киселина и гликоген. Всичко това е напълно достатъчно за поддържане на здрава бактериална флора във влагалището и червата. Това, на свой ред, е предпоставка за интимен комфорт, самочувствие и здраве.

Продуктите са напълно безопасни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Подходящи са за жени от всички възрасти. Могат да се използват в периода на бременност и менопауза. Предлагат се в аптеките. Налични са и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

borola