инфекции при жената

Вече има „умна“ дамска превръзка, която открива инфекции при жената (вулвовагинит). Разберете повече за изобретението от неговите създателки Мария Фернанда Нава и Адриана Варгас. И двете са студентки от Училището по архитектура, изкуство и дизайн към Технологичния университет „Монтерей“ в Мексико.

Инфекции при жената и интелигентна превръзка

„Изобретението, което носи името LifeDrop, е с хипоалергенни и „интелигентни“ сфери. Въпросните сфери променят цвета си в зависимост от влагалищното pH. Наситено розовото оцветяване е знак за инфекция в интимната зона“, казват Нава и Варгас.

Идеята за откритието възниква, когато изследователките узнават, че заболяванията на маточната шийка са сред основните причини за леталитет сред мексиканките. „Превенцията е единственият начин за противодействие на влагалищните заболявания и инфекции. Ето защо се фокусирахме върху алтернативни превантивни методи за контрол“, посочва Нава. По думите ѝ „умната“ превръзка предлага бързо и ефективно решение за борба с вулвовагинитите. Тя е за еднократна употреба, предлага се на ниска цена и осигурява отлична защита по време на менструация. „Нашето изобретение е алтернатива на инвазивните тестовете за вагинална инфекция, които често предизвикват страх у жените. Дамите понякога са толкова наплашени, че дори не смеят да отидат на гинеколог“, казва Варгас.

Нава и Варгас държат продуктът да е достъпен

„Вагиналните инфекции не подбират жените по възраст, икономическо и социално положение. Ето защо бихме искали нашето изобретение да се използва от абсолютно всички дами“, подчертават изследователките. По предварителни прогнози „умната“ превръзка ще се продава за около 0,26 долара за брой.

По думите на двете студентки вече са проведени серия от срещи с инвеститори. Именно те са им помогнали да предложат продукт, отговарящ максимално на търсенето.

Изобретението е оценено по достойнство от Jump Chile, където получава първо място.

Поясняваме, че Jump Chile е програма за подкрепа и реализиране на бизнес начинания сред студенти от Чили и други страни от Латинска Америка.

„Надяваме се, спечелването на Jump Chile да е само първата стъпка по пътя на успеха“, казват Нава и Варгас.

У нас все още няма „умна“ превръзка за откриване на инфекции при жената, но пък има интелигентно решение за овладяване на проблема

Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули е работеща комбинация срещу вулвовагинити. Едновременната употреба на продуктите осигурява на женския организъм оптимално количество млечна киселина, гликоген, млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан. Съставките взаимно се допълват и усилват ефекта си.

Резултатът е повече от впечатляващ. Възстановено ниво на лактобацилите, нормализиран pH баланс на влагалището, здрава вагинална и чревна микрофлора.

И двата продукта са практически безопасни и са с отлична поносимост. Подходящи са за жени от всички възрасти. Предлагат се в аптечната мрежа и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран!

borola