вагинални проблеми

Вагиналните проблеми са сред най-честите здравословни оплаквания при жените. Инфекциите на влагалищната лигавица, предизвикани от гъбички и бактерии, заплашват всяка жена, независимо от възрастта й. Съществуват обаче няколко фактора, които допълнително засилват риска от вагинални проблеми, и на които ще се спрем. Жените, изложени на тези фактори, е добре да съблюдават внимателно интимното си здраве за симптоми на вагинални гъбички, бактериален вагинит и други инфекциозни заболявания на влагалището.

Топ рискови фактори за поява на вагинални проблеми

Вагинални проблеми застрашават най-силно жените, изложени на следните рискови фактори:

  • прием на антибиотици
  • лечение с кортикостероиди
  • диабет с неконтролирана кръвна захар
  • бременност
  • менопауза
  • прием на контрацептивни препарати, най-вече перорални противозачатъчни средства
  • отслабване на имунната система
  • ендокринни нарушения, особено проблеми с щитовидната жлеза и с яйчниците

Всеки от посочените фактори предразполага към вагинални проблеми с инфекциозен характер – гъбични или бактериални вагинити. Причината за това се крие в промените в състава на вагиналната флора, които тези фактори провокират. Дори най-малките промени в количеството на полезните лактобацили може да имат траен негативен ефект върху женското интимно здраве. Това налага жените, изложени на посочените рискови фактори, да полагат допълнителни грижи за поддържане на влагалищната флора.

Балансирана микрофлора за защита от вагинални проблеми

Жени във всякаква възраст, включително бременните и жените в менопауза, може да разчитат на доказания ефект на Лактобор Интим / Lactobor® Intim за поддържане на интимното си здраве. Лактобор Интим съдържа 2 естествени съставки – гликоген и млечна киселина.

Двете съставки на Лактобор Интим действат комбинирано за балансиране на влагалищната флора и защита от вагинални проблеми. Гликогенът подхранва лактобацилите и стимулира размножаването им, а млечната киселина поддържа нормалното за влагалището леко кисело рН, в което болестотворните микроорганизми не могат да се развиват.

borola