Бяло течение – обърнете му внимание навреме

Сред многото причини за женски гинекологични проблеми се нарежда и неподходящото бельо. Сами ще се уверите в това от следващите редове, където представяме основните грешки при бельото, които заплашват женското интимно здраве.

Женски гинекологични проблеми и „вината“ на бельото

Започваме с твърде тясното бельо. Впивайки се в кожата на нежната интимната област, то може да предизвика протриване и вагинално дразнене. Особено застрашена група са жените в постменопауза (периодът след менопауза).

„Вагиналните стени при постменопаузалните жени обикновено са по-слаби и тънки. Това е предпоставка за женски проблеми. Ето защо не е препоръчително тези жени да носят прилепнало бельо“. Коментарът е на д-р Ракел Б. Дардик, която е специалист по акушерство и гинекология в медицински център Langone в Ню Йорк.

Продължаваме с бельото от изкуствени материи и естествена коприна.

„Препоръчително е при избора на бельо да не се залага на синтетика и коприна. Причината е, че тези материи възпрепятстват дишането на кожата в интимната зона, което увеличава риска от бактериална вагиноза. Най-добре е да се купува и носи памучно бельо, а по-луксозните материи като коприната да се оставят за специални случаи“. Думите са на специалиста по женско здраве д-р Доника Мур.

Няма как да пропуснем стринг бикините

При склонност към инфекции този тип бельо само ще влоши ситуацията. Заради характерната си кройка то се врязва в кожата. Така се превръща в главен виновник за пренос на бактерии от ануса към влагалището и уретрата (пикочния канал).

„Стринг бикините не бива да се носят всеки ден. В дните, когато дамите заложат на тях, те трябва да ги подменят често. Това важи с особена сила, ако дамите спортуват или са в сауна, парна баня, басейн“, изтъква д-р Дардик.

И накрая завършваме с потното бельо. То буквално е инкубатор на патогени.

„Топлата влажна среда създава благоприятни условия за развитието на гъбички и бактерии. Именно поради това след след спорт или физическо натоварване влажното бельо бързо трябва да се подмени със сухо“, казва д-р Мур.

Мощна природна комбинация за лечение на женски гинекологични проблеми

За безпроблемно и бързо преодоляване на проблем с интимното здраве вследствие на неподходящо бельо специалистите у нас препоръчват два доказани продукта. Това са Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Едновременният прием осигурява на женския организъм най-високо количество млечна киселина, гликоген,млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и бета глюкан. Съставките се допълват и усилват действието си.

Приемани според предписанието, продуктите бързо нормализират влагалищното рН. Незабавно успокояват влагалищното раздразнение, спират сърбеж и неприятната миризма. Възстановяват и поддържат нормалната вагинална и чревна микрофлора. Повишават локалната имунна защита на вагиналната и чревната лигавица.
Няма данни за противопоказания.

Продуктите са подходящи както за бременни, кърмещи и менопаузални жени, така и за девствени момичета.

borola