дамски интимен гел

Много жени използват дамски интимен гел в ежедневната си хигиенна рутина, за да се чувстват максимално свежи и защитени. Избират ли обаче правилния продукт? На какви критерии трябва да отговаря той, за да осигури на дамите интимната грижа, от която се нуждаят? На тези въпроси ще отговорим със съвети, които да помогнат на жените в подбора на качествено хигиенно средство.

Избягвайте използването на дамски интимни продукти с добавени аромати

Популярно е вярването, че ароматизираната козметика за дамска хигиена измива по-добре и кара интимната зона да ухае приятно. Единственото, което продукт с добавени аромати обаче може да направи, е да наруши крехкия баланс във вагиналната флора и да предизвика раздразнение. Вагината може да се самопочиства. Това елиминира нуждата от използване на ароматизиращи средства. Ако все пак имате абнормална миризма в интимната област, може да става дума за инфекция – задължително посетете гинеколог.

Изберете дамски интимен гел, съдържащ млечна киселина

Млечната киселина е важна съставка в продуктите за женска интимна хигиена и това има своето научно обяснение. Млечната киселина има отлични почистващи свойства, като същевременно поддържа нормалното pH във влагалището. Киселинната среда предотвратява развитието на бактерии и по този начин пази вагината от инфекции. Тя може да бъде и отлично допълнение за грижа при вече възникнала вагинална инфекция, тъй като намалява броя на болестотворните бактерии.

Заложете на дамски интимен гел с добре разработена формула

Някои продукти с по-малко на брой, но естествени съставки, и добре разработени формули, проявяват по-добър ефект по отношение на женската интимна грижа. За тях се смята, че могат да помогнат в редуцирането на патогените и намаляват опасността от инфекции, без да повлияват полезните бактерии във вагиналната флора. В тази връзка, се доверете на интимни измиващи гелове с хидратиращи формули и съдържание на полезни за вагината вещества. Сред тях са пантенол, глицерин, млечни или овесени протеини, лайка и естествени масла.

Осигурете си най-добрата интимна грижа

Вагиналната микрофлора е крехка и понякога и най-малкото смущение може да я извади извън баланс. Тогава интимната грижа трябва да бъде подкрепена от експертни средства за справяне с възникналия проблем. При инфекция или друг интимен дискомфорт на помощ идват Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули.

Вагиналният гел съдържа специална комбинация от млечна киселина и гликоген. Млечната киселина възвръща нормалното pH в интимната област и бори болестотворните бактерии. Гликогенът е храна за полезните бактерии, която им помага да се размножават и вземат превес над патогените. Така по естествен начин се постига равновесие във вагиналната флора и се облекчават неразположенията.

Капсулите на известния продукт за интимна грижа допълват действието на вагиналния гел. Те съдържат бета глюкан и млечно-кисели бактерии. Допринасят за усилване на локалната имунна защита на лигавиците на червата и вагината, и увеличаване на броя на добрите бактерии в интимната среда.

borola