женски проблеми

Всяка жена е необходимо да знае най-важното за често срещаните интимни женски проблеми. Прочетете цялата статия, за да получите полезна здравна информация.

Бактериална вагиноза

Бактериалната вагиноза се различава от други интимни инфекции, защото не се причинява от външен инфекциозен агент. Тя се развива в резултат на свръхрастеж и промяна в състава на бактериите, които обикновено населяват влагалището. Нарушаването на равновесието във влагалищната микрофлора може да бъде причинено от различни фактори. Сред тях са употребата на вагинални душове, спазване на нездравословна диета, лоша хигиена или честа смяна на интимните партньори и практикуване на секс без предпазни средства. Жените, засегнати от бактериална вагиноза изпитват симптоми като неприятна миризма и вагинално течение с абнормален цвят и консистенция. Инфекцията е често срещана и може да се развие и без жената да е сексуално активна. Още при първи признаци е нужно да се посети гинеколог. Той ще определи дали страдате от бактериална вагиноза или друга интимна инфекция. Това важи с особена сила за бременните дами, при които инфекцията може да причини по-сериозни проблеми.

Вагинална кандидоза

Често срещаната вагинална инфекция се причинява от гъбичките Кандида. Здравата вагина съдържа бактерии и някои гъбични клетки. При промяна в равновесието им, гъбичките могат да се размножат, като вземат превес в интимната женска флора. Това причинява силно раздразнение, подуване, сърбеж, парене, болка и зачервяване в интимната област. Вагиналната кандидоза не се счита за сексуално предавано заболяване. Сексуалните контакти могат да разпространяват инфекцията, но и сексуално неактивни жени могат да я развият. При поява на симптоми на инфекция насрочете час за гинеколог. След разглеждане на медицинската история и преглед той ще установи дали става дума за вагинална кандидоза и ще насрочи подходящо лечение.

Трихомониаза – сред често срещаните полово предавани интимни женски проблеми

Развитието на трихомониаза се дължи на паразитни микроорганизми, наречени Trichomonas vaginalis. Заболяването се предава по полов път. Рядко може да се инфектирате чрез използване на заразени интимни принадлежности. Ако страдате от това инфекциозно заболяване, може да забележите пенливо и жълто оцветено вагинално течение, или да нямате никакви симптоми. При най-малко съмнение за трихомониаза, посетете специалист. Той ще ви прегледа, както и ще вземе проба от вагиналния секрет за наличие на паразити. След това ще назначи адекватна терапия.

Възстановяване на баланса във влагалищната флора при посочените интимни женски проблеми

Последната стъпка от лечението на изброените интимни инфекции е възстановяване на равновесието във влагалищната микрофлора. Това може да бъде успешно постигнато чрез комбинираното използване на два продукта – Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули. Те работят в идеална синергия за нормализиране на pH баланса на влагалището, елиминиране на вредните бактерии и справяне с неприятните симптоми на вагинална инфекция. Бета глюканът в капсулите допринася и за повишаване на локалните защитни функции на вагиналната и чревната лигавици.

Комбинацията от продукти може да се използва през всеки период от живота, включително и бременността. И двата продукта не проявяват странични ефекти.

borola