гъбични инфекции

Гъбичната инфекция или т.н. кандидоза на влагалището често е причина за понижаване на самочувствието, увереността и комфорта на всяка жена. Сърбежът, паренето, секрецията и мириса са изключително неприятни и може да породят сериозно притеснение в забързания делник на всяка представителка на нежния пол. Още по-притеснителен е и факта, че прeодоляването им може да отнеме дълъг период от време. Друга неприятна новина е, че дори веднъж излекувани, гъбичните инфекции може да се “завърнат” отново.

Как най-лесно да се справите с гъбичните инфекции?

Според специалисти е препоръчително жените, страдащи от гъбични инфекции да направят някои промени в начина си на живот. Това е едно от ефективните решения за окончателно преодоляване на гъбичните инфекции.

Какво имаме предвид?

Необходимо е жената да извърши промени в следните важни области: хранене, поддържане на психологическото здраве и имунитета.

Каква е връзката между тях и гъбичните инфекции?

Безобидното консумиране на сладки храни увеличава киселинността в организма. Вследствие на това възникват и рецидивират (появяват се отново) множество възпалителни процеси и последващо развитие на гъбични инфекции. Ето защо е необходимо жените да ограничат или сведат до минимум употребата на сладки храни като шоколади, вафли, торти, бисквити, бонбони и др.

Друга предпоставка за поява на гъбични инфекции е напрегнатия начин на живот на голяма част от жените. Силното напрежение води до дисбаланс в хормонално отношение, което е един от факторите за възникване на редица проблеми от гинекологичен характер, включително и гъбични инфекции. Ето защо жените трябва да отделят достатъчно време за почивка и възстановяване на физическата и психическата си сила.

Повишаването на имунитета е едно от ефективните решения, които помагат за предотвратяването, лечението и възпрепятстването на повторната поява на гъбичната инфекция. Това може да се случи чрез прием на повече плодове, зеленчуци, течности и придържането към редовна физическа активност.

В комбинация към изброените съвети много специалисти препоръчват употребата на Лактобор Интим – научно доказано средство за ефективен контрол над гъбичните инфекции. Продуктът съдържа млечна киселина, която възстановява нормалното рН на влагалището и глокоген – храна за полезните млечно-кисели бактерии. По този начин Лактобор Интим подпомага лечението на гъбичните инфекции и предпазва от повторната им поява. Продуктът е 100% безопасен и може да се употребява продължително време, включително и в периода на бременността.

borola