вагинит

Вагиналната инфекция, означавана накратко като вагинит, е изключително често състояние при жените. Гинекологичната практика сочи, че почти всяка жена развива вагинит в определен етап от живота си.

Вагиналната инфекция може да е провокирана от различни типове болестотворни микроорганизми – бактерии, гъбички и др. На база на причинителя се разглеждат различни типове вагинит. В настоящата статия ще разгледаме 3-те най-често срещани сред тях и ще посочим метод за едновременна превенция и допълващо лечение и на трите.

Вагинит – трите най-разпространени форми

Американски учени предоставят информация за статистическото разпространение на основните типове вагинит сред жените според причинителя. Техните данни сочат, че:

  • 40-50% от случаите на вагинит са под формата на бактериална вагиноза, причинена най-често от бактерии от род Гарднерела.
  • 20-25% от вагинитите са причинени от гъбичките от род Кандида, което превръща кандидозата във втората най-разпространена форма на вагинална инфекция
  • 15-20% от диагностицираните вагинити са под формата на трихомониаза. Възпалението на вагиналната лигавица в случая се дължи на заселяване във влагалищното съдържимо на микроорганизми от род Трихомонас. Те се означават и като хищниците на вагиналната флора, защото буквално се хранят с полезните бактерии във влагалището.

Общото и при трите най-разпространени форми на вагинит е механизмът на развитието им. Влагалището разполага с естествена система за самозащита от инфекции. Тя е гарантирана от поддържането баланса на вагиналната флора, в която дейността на полезните лактобацили естествено потиска развитието на болестотворните агенти. Вагинит и от трите посочени типа се развива тогава, когато количеството на лактобацилите намалее и балансът на вагиналната флора се измести към количествена доминация на болестотворните микроорганизми. Тази особеност позволява превенцията на всички водещи типове вагинит да се извършва едновременно чрез поддържане баланса на вагиналната флора.

Превантивно средство срещу вагинит във всяка възраст

Здравословният баланс на влагалищното съдържимо във всяка възраст, включително през пубертета, бременността и менопаузата, може да се поддържа с Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел.

Лактобор Интим гел съдържа двата основни продукта, необходими за поддържане на естествената вагинална флора – гликоген и млечна киселина. Прилагането на Лактобор Интим гел осигурява идеалните условия едновременно за подхранване на полезните лактобацили с гликоген и за потискане растежа на болестотворните микроорганизми чрез подкиселяване на рН-то с помощта на млечната киселина.

Редовното прилагане на Лактобор Интим гел е ключово допълващо средство за лечение на вагинит и за превенция на развитието му.

borola