вагинални инфекции

Наред с поддържането на красива фигура, основна причина за посещенията във фитнес залите и полагането на физически упражнения е и подобряване на общото здравословно състояние. За съжаление, редом с позитивите, физическите тренировки нерядко имат и негативни последствия, особено при жените. Потта, мокрите бански при плуващите, неподходящия хранителен режим и дехидратацията създават условия за развитие на различни вагинални инфекции. Те могат да са повърхностни или да протичат във влагалището и съответно предизвикват различни симптоми – подуване или зачервяване около вагиналната зона, болка, сърбеж, секреция и необичаен вагинален мирис.

Най-честата причина за подобни оплаквания са дразнещите кожата материи, от които може да е изработено бельото на жената. По-твърдите и изкуствени материи, освен че запаряват и задържат топлината, потта и влагата, също така раздразняват кожата в интимната област. Всичко това създава подходящи условия за растеж на опасни микроорганизми и развитие на инфекции, които много лесно могат да доведат до вагинални усложнения и да предизвикат сериозен интимен дискомфорт у засегнатите жени.

Рискът от такива последствия се повишава при жените, които не се хранят пълноценно, имат понижен имунитет или не спазват изрядна интимна хигиена. За намаляване на риска или по-бързо преодоляване на последствията от вагинални инфекции при спортуващите жени, изложени на гореспоменатите рискови фактори, се препоръчва употребата на Лактобор Интим гел. Той възстановява нормалната вагинална екосистема и помага за бързото овладяване на оплакванията при вагинални инфекции, предизвикани от бактерии или гъбички.

borola