болки във влагалището

Милиони жени изпитват периодичен дискомфорт в областта на влагалището, често придружен и от болки. Той може да е провокиран от различни причини, които в повечето случаи се неутрализират успешно и проблемът се отстранява. В настоящата публикация ще разгледаме основните фактори, провокиращи периодични болки във влагалището и ще предложим ефикасно средство за трайното им елиминиране и защита от последващи прояви.

Болки във влагалището – най-чести причини

От периодични болки във влагалището се оплакват най-често жени в пременопауза или в същинска менопауза. Причина за това е настъпващият в този период естрогенен дефицит – водещ фактор, асоцииран с появата на всякакъв тип вагинален дискомфорт. Естрогенът повлиява състоянието на влагалищната лигавица и при негов дефицит се нарушава секрецията й, т.е. появява се вагинална сухота. Тя е пряко свързана с появата на болки във влагалището през менопаузата.

Освен вагиналната сухота, провокирана от естрогенен дефицит, други водещи причини за поява на болки във влагалището са:

Болки във влагалището може да се появят във всяка възраст. Доказателство за това са различните провокиращи фактори, които може да засегнат на практика всяка жена. Влагалищните болки може да доведат до по-сериозни оплаквания като дискомфорт и болки при полов акт – диспареуния. Предпазването от усложнения, както и бързото овладяване на тези проблеми зависи от това дали жената ще потърси навременна лекарска помощ. Гинекологичната практика показва, че повече от 75% от жените с периодични болки във влагалището не споделят за проблема си или твърде късно се обръщат към специалист.

Болки във влагалището – решение

Решението при болки във влагалището, провокирани от посочените по-горе най-чести причини, се крие в прилагането на Лактобор Интим / Lactobor® Intim.

Лактобор Интим помага за неутрализиране негативния ефект на естрогенния дефицит, подпомага поддържането на влагалищната микрофлора и осигурява оптимални стойности на вагиналното рН. Комплексното му действие се осигурява от двете допълващи се съставки – гликоген (храна за лактобацилите) и лактат (млечна киселина). Лактобор Интим е напълно безопасен продукт, подходящо допълнение към интимната хигиена за жени във всяка възраст, оплакващи се от периодични болки във влагалището и други вагинални проблеми.

borola