вагинален дискомфорт

Проблемите в интимната област най-често се проявяват чрез усещане за вагинален дискомфорт, за който е характерно усилване на бялото течение или поява на анормален секрет. Той може да бъде по-обилен от обикновено, да се отличава с промени в цвета или консистенцията или да е съпроводен от неприятна миризма.
Невинаги усиленото влагалищно съдържимо е повод за притеснение, но понякога появата на секрет създава усещането за допълнителен дискомфорт, който се изразява в парене, сърбеж или усещане за дразнене. Това е сериозна индикация за наличието на вагинална инфекция.

Вероятни причини за появата на вагинален дискомфорт

Индиректни дразнители

Химикалите, които се съдържат в продуктите за ежедневна интимна хигиена, дразнят деликатната интимна област и могат да доведат до парене и раздразнение. Дразненето може да се предизвика и от използването на различни сапуни, перилни препарати, омекотители или ароматизирана тоалетна хартия.
Но раздразнението може да е вследствие и от носенето на неподходящо облекло и бельо. Впитите панталони, стегнато бельо и изкуствените материи повишават вероятността от раздразнение и дискомфорт в интимната област.

Директни дразнители на интимната област

Използването на дамски тампони, вагинални душове, кремове, лубриканти или презервативи са вероятни провокиращи фактори за появата на вагинален дискомфорт. Тези продукти нерядко са причина за раздразнение в гениталиите, което се изразява в парене, дразнене или сърбеж.

Бактериална вагиноза

Инфекция, причинена от прекомерен растеж на лошите бактерии във вагиналната флора, може да предизвика възпаление, което създава усещане за парене и сърбеж с усилен вагинален секрет с неприятна миризма.

Гъбична инфекция (вагинална кандидоза)

До това състояние се стига, когато се усили растежът на гъбички от род Кандида Албиканс. Това интимно раздразнение предизвиква усещане за парене и сърбеж, придружен от гъст бял секрет.

Болести, предавани по полов път

Една от най-честите болести, предавани по полов път, които причиняват усещане за вагинален дискомфорт, са генитален херпес, генитални брадавици, трихомониаза, хламидия и гонорея. Те могат да причинят възпаление и сърбеж, придружени от други неприятни симптоми.

Доверете се на Лактобор Интим / Lactobor® Intim при наличие на вагинален дискомфорт

Възпалението или раздразнението в интимната област е проблем, който колкото по-бързо се разреши, толкова по-малко ще са негативните последствия за интимното здраве.
Вагиналните инфекции, причинени от бактерии или гъбички, както и възпаленията вследствие на индиректни или директни дразнители, се повлияват добре след пълен курс на лечение с интимния гел Лактобор Интим. Продуктът активира естествените защитни сили на влагалищната флора и съдейства за възстановяване на нормалния баланс и нормализира вагиналното pH. Лактобор Интим допринася за овладяване на всякакви прояви на интимен дискомфорт като парене, сърбеж, усилен вагинален секрет, сухота и неприятна миризма.

borola