Приложение на Лактобор капсули

Д-р Вержиния Йотова, педиатър, Детско отделение, МБАЛ ”Хигия”, гр. Пазарджик

Бях потърсена за консултация по повод установена хламидийна инфекция при девойка на 16 години. Момичето е имало гинекологични оплаквания и след цитонамазка и установени антихламидийни антитела, е провело два курса с антибиотик по схеми. Съобщава за периоди на дизурия (болезнено усещане по време на уриниране), които преминават спонтанно.

От анамнезата се установи, че до 7 годишна възраст девойката е страдала от чести остри катари на горните дихателни пътища. За няколко месеца провежда лечение с флутиказонов пропионат по повод кашлица.

През 2019 г. започнах терапия с Лактобор капсули с периодично проследяване на IgG (имуноглобулин G) и IgM (имуноглобулин М) както следва:

  • месец август 2019 г.: IgG в норма, IgM повече от 4 пъти над нормата
  • месец юли 2020 г.: IgG в норма, IgM повече от 1.1 пъти над нормата
  • месец септември 2020 г.: IgG в норма, IgM в норма

Смятам, че е важно при хламидийна инфекция да се проследява имунологичната активност на инфекцията. Необходим е индивидуален подход и търпение, за да се стигне до оздравяване.

През целия упоменат период пациентката е приемала Лактобор капсули в дозировка 2 пъти по 1 капсула дневно на гладно. През същия период е приемала и индивидуално хомеопатично лечение на терен.

Радвам се, че благодарение на Лактобор капсули и останалите продукти включени в схемата успяхме да се справим с тази упорита инфекция при пациентката!

borola