вагинални инфекции

Статистиката сочи, че приблизително 75% от жените по света в даден етап от своя живот развиват вагинални инфекции (вагинит). Не пропускайте настоящата статия, за да узнаете, кои са основните причини за неблагоприятната тенденция и по какъв начин да се преодолее неприятното състояние.

Рискови фактори за вагинални инфекции

Бельо от синтетични материи

В желанието си да са сексапилни повечето представителки на нежния пол залагат в ежедневието си на изкусително бельо от изкуствени материи и така благоприятстват появата на вагинални инфекции. Това се случва, защото синтетичните материали, от които са произведени бикините, запарват и не позволяват на интимната зона да „диша“.

Неправилни интимни грижи

Незнанието как и с какво да се поддържа интимната зона също води до вагинални инфекции. Основните грешки, които допускат дамите, са прекомерното измиване на влагалището, употребата на агресивен миещ препарат и чести вагинални промивки с дамски душ. Тези порочни практики нарушават крехкия баланс между „добрите“ и „лошите“ бактерии във влагалището и повишават риска от инфектиране на влагалищната лигавица.

Хормонален дисбаланс

Вагиналните инфекции често са пряка последица от колебания в нивата на основните женски хормони естроген и прогестерон. Обикновено това се наблюдава при преминаването през деликатни периоди като бременност и менопауза. Съветът на специалистите е дамите от рисковите групи да не отлагат посещението при гинеколог, ако почувстват някои от симптомите на вагинит като парене и сърбеж в интимната област.

Неправилна употреба на тампони

Дамските тампони са предпочитани от много представителки на нежния пол по време на месечното кръвотечение. Те безспорно са практични и удобни, но ако не се сменят често създават предпоставка за поява на вагинални инфекции.

Лоши навици по време на сексуален контакт

Вагиналните инфекции при сексуално активните жени най-често се дължат на занижена интимна хигиена, практикуване на необезопасен секс и използване на ароматизиран лубрикант.

Отговорът на природата при вагинални инфекции

Както стана ясно причините за вагинална инфекция са много. Решението обаче е само едно – интимният гел Лактобор Интим / Lactobor® Intim. Този изцяло натурален продукт е ненадминат съюзник в борбата за отлично интимно здраве. Тайната на силата му се крие в рационалната комбинация от млечна киселина и гликоген.

Млечната киселина възстановява нормалното pH на влагалището, възвръща равновесието във вагиналната флора и ограничава популацията на „лошите“ бактериите, виновни за неприятната секреция и раздразнение.

Гликогенът, от своя страна, подпомага растежа на „добрите“ лактобацили и улеснява производството на млечна киселина.

Благодарение на взаимодопълващото действие на активните съставки Лактобор Интим спомага за безпроблемното преодоляване на вагиналните инфекции и съпровождащия ги дискомфорт. Поради изцяло природния си произход е напълно безопасен и може да се използва продължително време както от бременни, така и от жени в менопауза.

borola