вагинална миризма

Дамите са изключително чувствителни на тема „вагинална миризма“. Всяка промяна в аромата, излъчван от влагалището, е повод за притеснение дали не са попаднали в плен на уринарна или вагинална инфекция. В опит да сложим край на терзанията им в настоящата статия ще разтълкуваме какво „говори“ уханието на вагината за състоянието на интимната област.

Какво разкриват различните видове вагинална миризма?

Експертите от Американската колегия по акушерство и гинекология (ACOG) отдиференцират следните 4 основни типа вагинална миризма, въз основа на които съдят за интимното здраве на дамите:

Миризма на мускус

Силният мирис на мускус е временен и не е сигнал за тревога. Обикновено се долавя от вагината, след като дамата е практикувала интензивни физически упражнения или е носила плътно прилепнали към тялото дрехи, които не позволяват на интимната зона да „диша“.

Миризма на метал

Металният мирис от влагалището обикновено възниква непосредствено след месечния цикъл или след полов акт. Причината за тази вагинална миризма е, промяната в pH на влагалището под влияние на кръвта или спермата. Нехарактерният аромат обикновено не е повод за притеснение и изчезва от само себе си. Ако това обаче не се случи и се появят влагалищен секрет и сърбеж, е необходими дамата да се обърне за помощ към специалист.

Миризма на мая

Леко киселите нотки на вагиналната миризма, напомнящи донякъде за мая, могат да сигнализират за наличието на вагинална гъбична инфекция. Тя е предизвикана от дрождите от вида Candida и е сред най-често срещаните гинекологични проблеми сред жените. Гъстото вагиналното течение с вид на пресечено мляко и сърбежът при уриниране са още два характерни признака, с които организмът издава присъствието им.

Миризма на риба

Когато влагалището отделя остър мирис, напомнящ за развалена риба, е почти сигурно, че засегната жена има бактериална вагиноза. Зад тази често поставяна диагноза се крие възпаление на влагалищната лигавица, което е предизвикано от увеличаване на анаеробните бактерии във вагината. Други характерни симптоми, които издават бактериалната инфекция са сивкаво-белезникавото вагинално течение, упоритият сърбеж и нетърпимото парене в интимната област. Специалистите приканват при наличието на тези признаци потърпевшите незабавно да предприемат терапевтични мерки, тъй като нелекувана бактериалната вагиноза крие редица опасности за женското здраве.

Изпитан природен продукт за елиминиране на неприятната вагинална миризма

В случай че дамите усетят нехарактерна вагинална миризма, придружена от специфично на цвят вагинално течение, парене и болка при уриниране, задължително трябва да насрочат час при гинеколог. След изясняване на точната диагноза, той ще ги насочи и към най-адекватното лечение. Напоследък все повече специалисти у нас предписват на своите пациентки Лактобор Интим / Lactobor® Intim, за да ги избавят от неприятният интимен аромат и да противодействат на инфекциозните процеси във влагалището. Рационалната комбинация от млечна киселина и гликоген в състава на интимния гел бързо възстановява нормалното ниво на лактобацилите, нормализира вагиналното pH и успокоява паренето и сърбежа. Активните съставки на Лактобор Интим са 100% натурални и напълно безвредни. Ето защо може да се използва без притеснение от бременни и менопаузални жени.

borola