поява на гъбички при жените

Поява на гъбички при жените е често оплакване. Какво е необходимо да знаете, за да преборите интимната инфекция и да се защитите от повторната ѝ поява? Продължете с четенето, за да научите!

Вагиналните гъбички не са полово предавано заболяване

Специалистите са категорични, че вагиналните инфекции не се считат за полово предавана болест. Въпреки това обаче, в някои случаи те могат да се предадат от един сексуален партньор на друг. За това е от съществено значение да се преустановят половите контакти, докато не се излекува инфекцията. В противен случай, състоянието може да се влоши, тъй като при сексуален акт влагалището може да бъде допълнително раздразнено.

Поява на гъбички при жените може да бъде провокирана от прекомерна хигиена

Не ни разбирайте погрешно – спазването на добра хигиена е изключително важно и е ключът към поддържане на интимното здраве. Но битуват хигиенни практики, които са напълно излишни, и в много случаи дори опасни за женското полово здраве. Такива са използването на вагинални душове, ароматизирани сапуни, лосиони и дезодоранти в интимната зона. Те могат да изглеждат като средства, които ще освежат и придадат по-приятен аромат на женската интимна област. Но всъщност са продукти, които разрушават крехкия баланс в женската вагинална флора и допринасят за развитие на гъбични инфекции. За да се защитите, не прибягвайте към тези практики, а спазвайте хигиена само с вода и специален измивен интимен гел.

Честата поява на гъбички при жените може да подсказва за здравословен проблем

Вагиналните гъбични инфекции са често срещани и обикновено не причиняват усложнения. Но рецидивирането им може да говори за подлежащ здравословен проблем. Може да става дума за съпътстващо състояние или заболяване, прием на неподходящ медикамент или срив в имунната система. Консултирайте се със специалист, за да научите реалната причина.

Има начини за предпазване от вагинални гъбични инфекции

Можете да се защитите от поява на вагинални гъбички като спазвате добри здравни практики:

  • Ограничете консумацията на рафинирани въглехидрати.
  • Следвайте балансирана диета, богата на пробиотични храни, плодове и зеленчуци.
  • Носете бельо от естествени материи и избягвайте твърде стегнатите панталони и поли.
  • Не стойте твърде дълго с мокро бельо, дрехи или бански костюм.
  • Подменяйте редовно санитарните средства за лична хигиена по време на цикъл.
  • Измивайте всеки ден влагалището (само отвън) с вода и неароматизиран нежен хигиенен продукт.

Възстановяването на вагиналната флора е основна стъпка при лечение на гъбична инфекция

След прилагането на противогъбичен препарат, предписан от гинеколог, терапевтичният подход трябва да бъде насочен към възстановяване на вагиналната микрофлора. Това може да бъде успешно постигнато с Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули.

Комбинираното използване на двата продукта при вагинална гъбична инфекция спомага за:

  • нормализиране на вагиналното pH
  • постигане на баланс в женската интимна и чревна микрофлори
  • повишаване на имунната защита на вагиналната и чревната лигавици
  • овладяване на секрецията, сърбежа и раздразнението, съпътстващи вагиналната инфекция
  • възвръщане на интимния комфорт и сигурност

Тези ефекти се постигат благодарение на специално разработена комбинация от активни съставки, подкрепящи женското интимно здраве. Това са високи количества млечно-кисели бактерии Lactobacillus bulgaricus, млечна киселина, гликоген и бета глюкан – мощен имуномодулатор с доказан механизъм на действие. Те работят в отлична синергия и не причиняват нежелани ефекти.

borola