Как да се избавим от вагинална гъбична инфекция

Милиони жени по света страдат от вагинална гъбична инфекция. А този тип инфекция има „навика“ да рецидивира. И въпреки че гъбичките, които причиняват вагинална инфекция, могат да бъдат съвсем безобидни, те започват да създават проблеми, когато броят им в организма нарасне значително и когато имат числено превъзходство над добрите бактерии в организма.

Какво представлява вагинална гъбична инфекция?

Човешкият организъм е дом за милиони бактерии, голяма част от които се смятат за добри. Видът гъбички, които причиняват гъбичните инфекции са познати като Кандида Албиканс.

Вагиналната гъбична инфекция е вид вагинит, което означава възпаление или инфекция на влагалището. И въпреки че има няколко различни здравословни състояния, които се обединяват под общото понятие вагинит, именно вагиналната гъбична инфекция е най-разпространената от тях.

Симптоми на вагинална гъбична инфекция

Гъбичната инфекция се развива в части от организма, където условията благоприятстват тяхното развитие. Те предпочитат по-влажна среда и поради тази причина често се развиват в областта на влагалището.

Най-честите симптоми са вагинален сърбеж, гъсто бяло течение без неприятна миризма, раздразнена кожа и зачервяване в областта на входа на влагалището, болка или дискомфорт по време на уриниране, при полов акт или по време на менструация.

Обикновено гъбичната инфекция е трудно да бъде игнорирана, тъй като създава известен дискомфорт и ако остане нелекувана симптомите започват да се влошават.

Ефективно средство за лечение на вагинална гъбична инфекция

Добрата новина е, че съществуват средства, които успешно се справят с упоритите гъбички. Добро решение в борбата с вагиналната гъбична инфекция е вагиналният гел Лактобор / Lactobor®. Той съдейства за спиране на разпространението на гъбичките и помага за възстановяване на вагиналната микрофлора.

Лактобор съдържа млечна киселина и гликоген – две важни съставки за поддържане на добро интимно здраве.
Вагиналният гел възстановява нормалното pH на влагалището и се прилага за профилактика и лечение на бактериална вагиноза и всякакви нарушения на вагиналната микрофлора.

borola