хигиена на женските полови органи

Придържането към съветите, които ще представим, гарантира подобряване на ежедневната хигиена на женските полови органи. Обърнете им необходимото внимание, за да се радвате на добро здраве и самочувствие.

Препоръки за подобряване на всекидневната хигиена на женските полови органи

Използване на специализирана козметика

Нужно е употребата на сапуни и душ гелове, с които се почистват другите части на тялото, своевременно да се преустанови. За ежедневната хигиена на половите органи трябва да се използват специално разработени за тази цел продукти. Те имат меко измиващо действие, не дразнят, не изсушават и не променят влагалищното pH. С тяхна помощ се осигурява естествена защита срещу инфекции.

Измиване отпред назад – важно условие за още по-добра хигиена на женските полови органи

Правилната техника на измиване на половите органи е от изключително значение за доброто интимно здраве. За да се намали рискът от инфекции, е необходимо почистването на външните гениталии (срамни устни и влагалищен отвор) да става в посока от вулвата към ануса. Същото правило важи и за подсушаването след уриниране.

Не на гъбата

Почистването на половите органи не бива да се осъществява с гъба, тъй като тя крие опасности за женското интимно здраве. Тя задържа микроорганизми и може да предизвика инфекция. С оглед на това измиването трябва да става само с помощта на ръце.

Внимателно с вагиналния душ

Честата употреба на вагинален душ не е препоръчителна. Причината е, че така може да се наруши крехкият баланс във влагалищната микрофлора. В резултат се увеличава рискът от сухота, усилване на течението и поява на инфекции. При вече съществуваща инфекция на пикочните пътища като цистит здравословното състояние на пациента може да се влоши.

Без интимни дезодоранти

Здравото влагалище има своя характерна миризма. Тя обаче в никакъв случай не може да се определи като неприятна и няма нужда да се замаскира с интимни дезодоранти. Освен всичко тези дезодориращи средства съдържат редица вредни съставки. Могат да раздразнят интимната област и да причинят дискомфорт.

Допълваща грижа към добрата хигиена на женските полови органи

Високата лична хигиена е първата стъпка към здрави гениталии. Природна профилактика срещу вагинални инфекции е следващата крачка. Тя лесно и напълно безопасно може да се осъществи с Лактобор / Lactobor® капсули и Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел. Комбинацията от тези два 100% натурални продукта помага за поддържане на вагиналното равновесие. Това от своя страна е предпоставка за отлично интимно здраве и самочувствие.

Продуктите с марка Лактобор могат да се използват от жените от всички възрасти през всеки един етап от живота им. Имат отлична поносимост и нямат нежелани ефекти. Налични са в сайта www.momo.bg и в аптеките в страната. Цената е достъпна, а ефектът – гарантиран!

borola