сърбеж по половите органи при жени

Упоритият сърбеж по половите органи при жени е сигурен маркер за проблеми в интимната област. Какви по-точно ще узнаете в следващите редове. И за да сме максимално полезни на засегнатите, ще разкрием универсалният природен начин за тяхното успешно разрешаване.

За какви смущения сигнализира сърбежът по половите органи при жени?

Вагинална гъбична инфекция

Сърбежът по половите органи при жени е сред първите издайнически признаци за вагинална кандидоза. Това е една от най-упоритите инфекции, причинена от неконтролирания растеж на гъбичките Кандида албиканс (Candida albicans), които са нормални обитатели на женското тяло. Статистиката сочи, че 3 от 4 дами по света в даден момент от живота си страдат от вагинална кандидоза. Най-често това се случва през пролетно-летния сезон, когато високата влажност и температура създават благоприятни условия за размножаване и разпространение на основните причинители на инфекцията. Освен сърбежът по гениталиите други симптоми, които сигнализират за бурното размножаване на гъбичките кандида, са паренето, болката при уриниране и гъстият наподобяващ извара вагинален секрет.

Бактериална вагиноза

Друга водеща причина за сърбеж по половите органи при жени е бактериалната вагиноза. Подобно на вагиналната кандидоза и тази генитална инфекция настъпва, когато „лошите“ бактерии във вагиналната микрофлора вземат превес над „добрите“. В болшинството от случаите „виновникът“ за интимния дискомфорт е бактерията Гарднерела вагиналис (Gardnerella vaginalis). Опитът на гинеколозите показва, че при две трети от дамите състоянието протича безсимптомно. При останалата една трета сърбежът е придружен от обилно сивкаво-белезникаво влагалищно течение с остър мирис на развалена риба.

Полово-предавани болести

Сърбежът по половите органи при жени може да алармира и за болести, предавани по полов път. Най-честите диагнози, поставяни от специалистите, са хламидия, гонорея, генитални брадавици, генитален херпес и трихомониаза. По традиция силно уязвими към тях са дамите, които практикуват безразборен и необезопасен секс. Наличието им може да се заподозре не само по нетърпимия интимен сърбеж, но и по жълто-зеленото вагинално течение с миризма на развалени яйца и болезненото уриниране.

Кое е най-ефективното средство срещу сърбеж по половите органи при жени и съпътстващите го вагинални инфекции?

Все повече специалисти у нас препоръчват употребата на Лактобор Интим / Lactobor® Intim при нетърпим сърбеж по половите органи при жени, издаващ различни вагинални инфекции и заболявания. Нежният интимен гел потушава бързо и безкомпромисно дискомфорта в интимната област благодарение на уникалния си състав. Всяка единична тубичка за вагинална апликация съдържа оптимално количество млечна киселина (лактат) и гликоген (лесноусвоима храна за лактобацилите). В резултат на мощното взаимодопълващо действие на активните вещества Лактобор Интим подпомага преодоляването на вагиналните проблеми и възвръща интимния комфорт. Това се случва напълно естествено и без риск от нежелани ефекти поради 100% натуралния произход на съставките. За абсолютната безопасност на Лактобор Интим красноречиво говори фактът, че той може да се използва без притеснение дори от бременни и менопаузални жени.

borola