суперхрани

Вагиналната флора е една от най-деликатните и капризни области в женския организъм. Тя има нужда от специални грижи, редовни профилактични прегледи за установяване на нарушения в микробиологичния баланс и не на последно място – истинска и качествена храна. Защото храната, която консумираме, влияе по един или друг начин на интимното здраве.
Когато жените пренебрегват тази зона, това лесно може да доведе до нежелани инфекции и нарушения в нормалния баланс. А това, освен парене и сърбеж или увеличен влагалищен секрет, може да доведе и до по-сериозни негативни последици за женското интимно здраве.

Суперхрани за подобряване на интимното здраве

Полезните храни все по-широко се използват за подобряване на общото здравословно състояние. Неслучайно суперхраните са предпочитано средство за поддържане на добро здраве и списъкът с тях става все по-голям с всяка изминала година. Истината е, че някои от тези храни притежават ползи за здравето на очите, други допринасят за здравето и добрия вид на кожата, трети подобряват паметта и т.н. Но ето кои са суперхраните с доказани ползи за интимното здраве на жената:

Дребни плодове

Всички дребни плодове като ягоди, малини, къпини и боровинки подсилват имунната система, подобряват настроението и допринасят за добро интимно здраве. Отдавна е известно, че червените боровинки предотвратяват уринарни инфекции, но също така успешно възстановяват баланса на вагиналната флора и предотвратяват растежа на гъбичките от род Кандида. Този техен благоприятен ефект се дължи на антиоксидантни съединения, наречени проантоцианидини. Освен това те притежават и антимикробни свойства.

Истинско кисело мляко

Живите култури (пробиотици), които могат да бъдат открити във всички ферментирали храни, включително и в киселото мляко, се борят с гъбичките и с уринарните инфекции. Други популярни храни, богати на пробиотици са кефир, кисело зеле, сирене гауда, хляб с квас и други.

Чесън

Чесънът притежава свойството да убива гъбичките и да се бори с различни вагинални инфекции в техния начален стадий на развитие. Естествените антибиотични свойства на този ароматен зеленчук неутрализират лошите бактерии и гъбички, но запазват баланса на добрите бактерии.

Лечение на вагинални инфекции с висока ефективност

На всеки е ясно, че храните могат да се използват по-скоро като превантивни средства, но не и като самостоятелно средство за лечение. За сметка на това, с лечебни качества се отличава интимният гел Лактобор Интим / Lactobor® Intim. Той се справя успешно с всякакви инфекции и нарушения в интимната област.
Лактобор Интим е средство, което успешно се прилага при анормален вагинален секрет (усилено бяло течение), бактериална вагиноза, вагинална кандидоза, както и за подобряване на хигиената в интимната област.

borola