влагалищни гъбички

Колкото и невероятно да звучи, епичната борба с упоритите влагалищни гъбички може да бъде спечелена с употребата на изцяло натурални средства. Убедете се сами в това в настоящата статия.

Натурални решения срещу влагалищни гъбички

Борна киселина

Борната киселина е ефикасно средство за справяне с влагалищните гъбички. Редица изследвания го потвърждават. Ето защо при отсъствието на лекарски противопоказания тя спокойно може да се използва от дамите, попаднали под набезите на патогените. Препоръчително е засегнатите да започнат локална терапия с борна киселина още при първи симптоми на вагинална гъбична инфекция.

Запарка от розмарин

Освен като подправка, розмаринът се използва и като лечебно средство. Благодарение на противогъбичните си свойства той ефективно се бори с влагалищните гъбички и облекчава паренето и сърбежа в интимната област – едни от най-неприятните симптоми на вагинална гъбична инфекции. За да се насладят на неговите ползи, дамите трябва да приготвят отвара от листата му. Сместа се прилага външно под формата на компрес върху влагалището.

Отвара от мащерка

Мащерката също е мощно оръжие срещу влагалищните гъбички. Жените могат да се възползват от силата на тази билка, като си направят запарка от нея. Единственото правило, което трябва да следват при приготвянето й, е, че на всяка супена лъжица мащерка се слага по една чаша вода. Готовата смес се прецежда и се приемат от 1 до 4 чаши дневно.

Отвара от слез

Тази незаслужено подценявана билка е една от най-ефикасните срещу гъбични инфекции. Тя буквално изтребва до крак влагалищните гъбички от вид Candida Albicans – основните причинители на вагинална кандидоза. Лековитите свойства на слеза се разгръщат напълно, когато се приготви отвара. За целта няколко листа от растението се запарват в 1 л гореща вода. След като течността изстине, тя се прецежда и се използва като вагинална промивка.

Изпитаната природна комбинация, която сигурно избавя дамите от влагалищните гъбички

Специалистите у нас приканват жените, които страдат от гъбична инфекция, да заложат на комбинацията от Лактобор / Lactobor® капсули и Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел, за да се справят окончателно с проблема. И двата продукта са вдъхновени от природата и съдържат голям брой млечнокисели бактерии. Попадайки в женския организъм, те противодействат на влагалищните гъбички и така допринасят за бързото нормализиране на баланса на интимната микрофлора. Смущаващите симптоми като парене, сърбеж и неприятна миризма остават в миналото и дамите възвръщат интимното си самочувствие.
Както Лактобор капсули, така и Лактобор Интим вагинален гел са напълно безопасни и имат отлична поносимост. Могат да се прилагат без притеснение след менструация, по време на бременност и в периода на менопауза.

borola