Силният имунитет

Във влагалищната микрофлора съществуват „добрите“ бактерии и условно патогенни микроорганизми са в равновесие, като по този начин се поддържа здравословната среда във влагалището.

При понижаването на защитните сили на организма, се улеснява нарушаването на баланса между двата вида бактерии.
При такъв дисбаланс се повишава риска от инфектиране на влагалището и поява на бактериална вагиноза.

От всичко казано до тук става ясно, че за да се предпази жената от появата на влагалищни инфекции е необходимо да поддържа добър имунитет, който контролира и поддържа равновесието между “добрите” и “лошите” бактерии.

За повишаването на имунитета и поддържането на баланса между двата вида бактерии е изключително ефективен природният продукт Имунобор Биотик, който съдържа високо количество пробиотик Лактобацилус булгарикус и мощен имуностимулатор – бета глюкан. Благодарение на тях Имунобор Биотик възвръща баланса между на чревната и вагинална микроекосистема, като едновременно с това повишава имунитета. Пробиотикът в Имунобор Биотик е високоефективен тъй като е гастрорезистентен – приет през устата достига невредим до влагалището. Той възстановява вагиналната екофлора, секретирайки антимикробни ензими и киселини като по този начин атакува и измества патогенните микроорганизми.

Бета глюканът е най-мощният имуностимулатор с ясен и безопасен механизъм на действие. Той се свързва със специфичните рецептори на основните имунни клетки – макрофагите. Макрофагите го фрагментират, и отделят в организма. По този начин бета глюканът достига до всички имунни клетки в организма. Активираните имунни клетки осигуряват цялостна защита от инфекции като бактериалната вагиноза.
По този начин стимулацията на имунната система допринася за защитата на жената от бактериална вагиноза.

Имунобор Биотик се дозира през първите 10 дни – 3 пъти по 1 капсула. След това по 1-2 капсули дневно. Курсът е добре да продължи 12 седмици.

borola