бактериалната вагиноза

Бактериалната вагиноза по време на бременност е опасна както за родилката така и за плода. Заболяването повишава риска от спонтанен аборт, преждевременно раждане, преждевременно спукване на околоплодния мехур и изтичане на околоплодната течност. Освен това микроорганизмите, намиращи се в родовите пътища на бъдещата майка, стават причина за формирането на колонии от микроорганизми при новороденото.
При наличие на бактериална вагиноза по време на бременността се предвижда намаляване на броя на патогенните микроорганизми, понижаване на рH на влагалището и повишаване на локалния имунитет.

Антибиотиците са ефективни срещу бактериите, но те не помагат за възстановяване на нормалната микрофлора. Прилагането само на антибиотици след месец дава положителен резултат при 70-90% от бременните, но след половин година от рецидив се оплакват 57% от тях.
Ето защо се налага съвременен подход за овладяване на бактериалната вагиноза.
Ефективното преодоляване на бактериалната вагиноза и предотвратяването на рецидивите включва нормализиране на бактериалното равновесие на влагалището, заселването му с млечно-кисели бактерии и повишаване на общия и локалния имунитет.

Подходящи средства за тази цел са Лактобор Интим вагинален гел и Имунобор Биотик.
Лактобор Интим вагинален гел съдържа млечна киселина и гликоген, нормализира рН на влагалището и възстановява нарушения бактериален баланс. По време на бременност Лактобор Интим вагинален гел се прилага по 1 туба дневно – 3 дни, всеки месец.

Успоредно с него е препоръчителна употребата на Имунобор Биотик – имуностимулатор с пробиотик. Имунобор Биотик съдържа не само пробиотик лактобацилус булгарикус, но и единствения мощен имуностимулатор с ясен и доказан механизъм на действие – бета глюкан, който възстановява общия и локален имунитет. Гастро-резистентния пробиотик осигурява 100% оцеляване след преминаване през стомаха. Високото микробно число на пробиотика е предпоставка за ефктивна колонизация на влагалището и възвръщане на баланса на чревната и вагинална микроекосистема. Пробиотикът, приет през устата, достига до влагалището. Там секретира киселини и други вещества като по този начин атакува патогена и повлиява благоприятно изходът от инфекцията. Имунобор Биотик предотвратява рецидивите, приеман в дозировка от 3 капсули дневно на гладно, в продължение на 12 седмици.

borola