Решение при вагинална сухота през климактериума

Вагинална сухота е интимен дискомфорт, който се среща най-често при жените, навлизащи в периода на менопауза. Освен горещите вълни и покачване на теглото, оказва се, че този проблем е едно от най-големите притеснения на жените в критическа възраст.

Все по-намаляващите нива на половите хормони с напредване на възрастта са в основата на този вид интимно неудобство. Стига се до намаляване на еластичността и плътността на вагиналните стени, както и до намалено естествено овлажняване на влагалището. Вагиналната тъкан постепенно започва да изтънява и се създава предпоставка за нейното увреждане или атрофия. Освен това се увеличава вероятността от развитие на всякакви вагинални инфекции, тъй като естествената лубрикация и естественият влагалищен секрет изпълняват една от най-важните функции за женското интимно здраве – предпазват от населяване на влагалището с болестотворни микроорганизми.

Други вероятни причини за вагинална сухота са фактори като стрес, емоционални проблеми, прекомерна употреба на ароматизирани хигиенни средства, често използване на дамски душ, химикали от плувни басейни, диабет, хирургическо премахване на яйчниците и други.

Облекчаване на вагинална сухота през периода на менопауза

Специалистите, които се занимават с интимното здраве на жените, са категорични, че редовният полов живот е един от най-добрите естествени методи за поддържане на добра влажност във влагалището.

Друга препоръчвана от специалистите мярка е добрата хидратация на организма. Пиенето на достатъчно количество вода съдейства за поддържане на по-добра влага във влагалището.
Освен това е много важно да се обърне сериозно внимание на продуктите за интимна хигиена, тъй като голяма част от тези козметични средства съдържат вредни химикали, които допълнително изсушават влагалищната среда.

Друго подходящо средство е използването на интимен гел. Лактобор Интим Гел/Lactobor® Intim Gel е безвредно овлажняващо средство, което повишава лубрикацията на влагалището и възстановява нивото на pH по естествен начин. Поддържането на нормално pH във влагалището е един от най-сигурните методи за добро интимно здраве.
Лактобор Интим Гел е подходящ за профилактика и лечение на всякакви вагинални инфекции, които нерядко застигат жените в критическа възраст.

Всички тези положителни ефекти на интимния гел се дължат на правилна комбинация от две активни съставки – млечна киселина и гликоген.

borola