продукти за интимна хигиена

Когато стане въпрос за интимна хигиена, всяка жена държи да поддържа своята интимна област чиста колкото се може по-дълго време. Но дори когато не е налице вагинална инфекция, прекомерното използване на продукти за интимна хигиена може да е основна причина за появата на такава.

Освен това вагиналната флора представлява добре балансирана екосистема с преобладаващи добри бактерии, които я поддържат здрава и я предпазват от вредни бактерии и микроорганизми. Но тя е и много чувствителна на външно въздействие. Ето защо редовното използване на продукти за интимна хигиена бързо и неусетно може да наруши баланса и да създаде проблеми, които да изискват прилагането на средства за лечение на инфекцията.

Продукти за интимна хигиена – как и защо могат да доведат до вагинална инфекция?

Специалисти в областта потвърждават за наличието на корелативна връзка между използването на продукти за интимна грижа и развитието на инфекция. Някои продукти дори съдържат вредни съставки, които допълнително нанасят вреди.

Голям процент от жените в съвременното общество ежедневно използват интимни средства с цел поддържане на добра интимна хигиена. Тези продукти в действителност могат да разстроят баланса на вагиналното pH, а нарушената вагинална флора е силно предразположена към инфекции. Това, което играе най-важна роля за поддържане на баланса в интимната среда е вагиналното pH. Когато то се повиши над 4.5 е много вероятно да се появят инфекции в интимната област.

Вагиналните инфекции, които могат да се развият вследствие на нарушено вагинално pH са бактериална вагиноза, гъбична инфекция, инфекция на уринарния тракт и др.

Как да поддържате добра интимна хигиена с ограничено използване на продукти за интимна хигиена?

Влагалищната област на жената притежава свои собствени механизми за поддържане на здравословни нива на pH и добър баланс между добрите и лошите бактерии. Затова се препоръчва да се разчита по-скоро на собствените защитни способности на женските интимни части, отколкото да се прекалява с използването на агресивни средства за интимна хигиена, които съдържат вредни съставки. Допустимо решение е използването на натурални средства за предотвратяване на вагинални инфекции. Лактобор Интим / Lactobor® Intim съдържа две натурални активни съставки – млечна киселина (лактат) и гликоген, които съдействат за възстановяване на баланса на pH и подпомагат растежа на нови лактобацили – добрите бактерии в женската микрофлора.

borola