парене и сърбеж

Проблеми от подобно естество, освен че предизвикват неудобство и дискомфорт, са тема табу за голяма част от представителките на нежния пол. А това е проблем, който изисква адекватно и навременно лечение, за да се предотвратят усложнения и рецидиви на възпалението.

При първи симптоми болшинството от жените, които изпитват парене и сърбеж в интимната област, асоциират състоянието си с гъбична инфекция. И да – това е една от вероятните причини, но не винаги тези симптоми се дължат на вагинална гъбична инфекция.

Ето кои са другите евентуалните причини за парене и сърбеж в интимната област

Бактериална вагиноза

Този тип възпаление се наблюдава, когато се наруши балансът на вагиналната флора. Освен сърбеж, други симптоми на бактериална вагиноза са парене, възпаление и воднист вагинален секрет с неприятна миризма.

Полово предавани болести

Сред най-честите причини за появата на сърбеж и дискомфорт в интимната област е инфектиране с трихомонас вагиналис (Тrichomonas vaginalis). Едноклетъчният паразит се предава предимно по полов път и е способен да заблуди засегнатата жена, че се е сблъскала с гъбична инфекция, тъй като основните симптоми се припокриват при двете състояния се припокриват.
Трябва да се има предвид, че този тип инфекция не се повлиява от стандартните средства, които се използват при наличие на вагинална гъбична инфекция.

Менопауза или хормонален дисбаланс

Спадът в нивата на естроген, който се наблюдава при жените през периода на менопауза, причинява сухота и изтъняване и на стените на влагалището. Това също е вероятна причина за раздразнение и сърбеж в интимната област.
Изтъняване на стените на влагалището е проблем, който се наблюдава и при кърмещи жени.

Промишлени химически вещества

Някои химически субстанции, които се съдържат в продуктите за интимна хигиена, сапуни, ароматизирана тоалетна хартия, контрацептивни кремове и пяни и дори презервативите могат да раздразнят нежната женска кожа в интимната област.

При парене и сърбеж е необходимо да се възстанови вагиналната флора

За щастие голяма част от случаите на парене и сърбеж не са причина за сериозни притеснения и се повлияват лесно, ако се диагностицират и третират правилно.

Изпитано средство за възстановяване на баланса между добрите и лошите бактерии в женската интимна област е Лактобор Интим / Lactobor® Intim – вагинален гел, който с лекота постига желания баланс и възстановява нормалното pH на влагалището. Съдържащите се в него млечна киселина и гликоген съдействат за намаляване броя на вредните бактерии, които са причина за раздразнението и сърбежа. Крайният резултат е нормално pH и перфектно балансирана вагинална флора.

borola