неприятна миризма в интимната област

В настоящата статия ще ви предложим естествени решения на един много смущаващ проблем – неприятна миризма в интимната област. Продължавайте да четете, за да разберете как да възвърнете своето самочувствие!

Природни начини за справяне с неприятна миризма в интимната област

Куркума и мляко

Благодарение на своите антибактериални свойства куркумата може да е от голяма помощ срещу лошата вагинална миризма. За по-ефикасно действие се препоръчва към 1 чаена лъжичка от нея да се добави топло мляко, тъй като е богато на пробиотици – пазителите на женското интимно здраве. Така приготвената напитка се приема всеки ден, докато проблемът не отшуми.

Листа от гуава

Антибактериалното действие на листата от гуава помага да се премахне лошата миризма там долу. Може да се уверите в това, като направите следното: сложите 8-10 листа от тропическия плод в 1 л кипяща вода. След като водата изври наполовина, прецедете течността и я оставете да изстине. Използвайте отварата, за да измивате вагиналната област 2 пъти на ден.

Стипца

Поради способността си да потиска растежа на бактериите, които предизвиква неприятна миризма в интимната област, стипцата е чудесен избор за справяне с проблема. Тя може да се прилага външно или вътрешно. Външната или локална употреба се състои в измиването на влагалището с хладка вода, в която е разтворена половин чаена лъжичка стипца. Вътрешната употреба се осъществява чрез приема на 1 чаша вода, в която е добавена ¼ лъжичка стипца. Препоръчително е течността да се пие 2 пъти дневно.

Кисело мляко

Натуралното кисело мляко е богато на лактобацили. Тези „добри“ бактерии са нормални обитатели на влагалищната микрофлора. Те възстановяват нормалното pH на влагалището и помагат в обезвреждането на „лошите“ микроорганизми, водещи до неприятен интимен аромат. Киселото мляко може да се консумира или да се прилага директно във влагалището. Вътрешното приложение се състои в поставянето на напоен тампон с кисело мляко във влагалището за няколко часа. След изваждането на тампона, интимната област се измива обилно с вода и се подсушава внимателно.

Доказаната природна комбинация срещу неприятна миризма в интимната област

Все повече гинеколози препоръчват Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел и Лактобор / Lactobor® капсули за справяне с лошата вагинална миризма. Продуктите са изпитани във времето и дават чудесни резултати. Безотказното им действие се дължи на големия брой млечнокисели бактерии в състава. Когато попаднат в женския организъм лактобацилите елиминират по напълно естествен начин бактериите, причинители на неприятното ухание. Полезното им действие обаче не се изчерпва дотук! Те имат способността да премахват паренето и сърбежа, които често придружават нехарактерната вагинална миризма.

Освен че са ефективни, Лактобор Интим вагинален гел и Лактобор капсули са напълно безвредни. Няма данни за нежелани ефекти и странични реакции. Могат да се използват през всеки един етап от живота на жените.

borola