Диабетът от втори тип е заболяване, което може да окаже пряк негативен ефект върху бактериалния баланс на вагиналната микрофлора поради имунните нарушения, от които е съпроводен. Как се случва този процес?

Гъбичките кандида например лесно и бързо се заселват върху човешката кожа, и по-специално в уринарния тракт и съответно половите органи. При жените, които се радват на силен имунитет, те живеят в равновесие с останалите микроорганизми. В случаите на имунен дефицит, какъвто се наблюдава у болните от диабет тип 2, популацията на тези гъбички бързо се увеличава. Те интензивно започват да се размножават и се прикрепват за епитела на лигавицата.

Известно е, че гъбичките произвеждат токсини и ферменти (вещества, които се съдържат в живите клетки и участват в различни химични процеси), които са причина за появата на някои неблагоприятни симптоми. По-конкретно при вагиналната гъбична инфекция, причинена от гъбичката кандида това са проявите на особено неприятен силен сърбеж, парене, болка, изтичане на бял секрет от влагалището, усещане за тежест в долната част на корема, понижено настроение, изнервеност, проблеми в сексуалния живот и др.

Как се лекува гъбичната инфекция, причинена от Candida albicans?
Много е важно жените да не определят сами своето състояние и съответно да не прибягват към ненадеждни методи за самолечение. Диагнозата може да се постави единствено от специалист след подробно изследване. Някои лекари назначават на жените терапия с противогъбични препарати, към които в повечето случаи гъбичките се приспособяват, мутират и възпалението се появява отново. Този процес е известен като рецидив на гъбичната инфекция.

Според редица специалисти, ефективен начин за преодоляване на проблема вагинална кандидоза и предотвратяване на рецидива й е приложението на Лактобор Интим и Имунобор Биотик. Лактобор Интим съдържа гликоген и млечна киселина, които потискат растежа на гъбичките, водещи до развитието на вагинална кандидоза, като същевременно възстановяват и поддържат естествения баланс на влагалището.

Имунобор Биотик от своя страна играе ключова роля в предотвратяването на рецидиви тъй като съдържа лактобацилус булгарикус и бета глюкан. Бета глюкан повишава имунитета, което е от важно значение за предотвратяване на повторната поява на инфекцията при болните от диабет тип 2. Лактобацилус булгарикус, приет през устата, достига невредим до влагалището, където потиска развитието на гъбичките.

Ето защо Лактобор Интим и Имунобор Биотик са ефективна комбинация, подходяща както за лечение на вагинална гъбична инфекция при болните от диабет тип 2 жени, така и за предотвратяване на повторната й поява.

borola