вагиналната сухота

Вагиналната сухота е едно от онези състояния, трудни за споменаване и още по-трудни за споделяне пред лекар за предприемане на мерки срещу тях. Тя обаче е широко разпространена поради разнообразността на възможните й причинители. Сред тях се открояват физически, психологични фактори, естествени или такива, породени от условията на външната среда.

Безспорно е влиянието на възрастта и предизвиканите от нея промени у женския организъм. Раждането, кърменето, перименопаузата и същинският климактериум повлияват цялостно състоянието на жената, с последствия на всяко ниво, включително хормонално. Именно хормоните са телесните регулатори на всеки жизнен процес, в това число и поддържането на доброто вагинално здраве. Постепенните изменения в секрецията им водят до естествена поява на вагинална сухота.

Такъв ефект може да има и приема на някои медикаменти, с изсушаващ и стесняващ кръвоносните съдове ефект, дори и някои контрацептивни средства.

Вагиналната сухота се появява и като следствие от психологически проблеми, неразбирателства с партньора, стрес и недостатъчна възбуда.

Ползването на неподходящи средства за интимна хигиена, съдържащи потенциални алергени, носенето на бельо от дразнеща кожата материя и прането със силни препарати и омекотители, са все въпрос на личен избор с особено силно влияние върху интимното здраве и възможен провокиращ ефект за поява на вагинална сухота.

Комплексното влияние на изброените фактори засилва ефекта им многократно, но естественото овлажняване може да се поддържа, въпреки перманентното им действие. Независимо от конкретната причина за появата й, вагиналната сухота е състояние, напълно обратимо с ползването на Лактобор Интимен гел.

Изключителен плюс на Лактобор е естественият начин, по който той стимулира развитието и дейността на полезната вагинална микрофлора и справянето с изсушаването по напълно естествен път. Лактобор активира обитаващите вагиналната среда полезни бактерии и оптимизира хранителните им запаси. Получили идеални условия за развитието си, те бързо допринасят за нормалното овлажняване на вагиналната среда и възстановяването на доброто интимно здраве.

borola