Какво представлява кандидозният вагинит?

Кандидозният вагинит (или кандидозен вулво-вагинит) представлява възпаление на влагалището и вулвата, предизвикано от колонии на гъбичката Кандида. Тя персистира в организма на 80% от жените, без да е причина за здравословни проблеми. Обикновено се среща в храносмилателния тракт, т.е. основно в дебелото черво, като представлява част от естествената чревна микрофлора. Чревната микрофлора е резултат от екологичното равновесие между млечнокиселите бактерии и останалите микроорганизми, като кандидата. От чревната флора се формира и флората на влагалището на жената.
Гъбичката кандида „живее” в организма, без да създава проблеми, докато се намира под контрола на имунната система и влагалищната и чревната микрофлора.

Кога кандидата става враг?

Когато бъде нарушено равновесието на чревната флора и на флората на влагалището. Ако броят на млечнокиселите бактерии намалее, останалите микроорганизми като кандидата се увеличават. Млечнокиселите бактерии произвеждат вещества, които предпазват лигавицата, като неутрализират вредните бактерии, или променят pH на влагалището, така че те да не могат да оцелеят.

Кога има риск от кандидозен вагинит?

Когато балансът между полезните и вредните бактерии се наруши, гъбичките се увеличават. В резултат на това е възможно да се развие кандидозен вагинит.
Броят на вредните бактерии може да се понижи вследствие на имунен дефицит, употреба на антибиотици, бременност, менструация, захарен диабет.

Какви да симптомите на кандидозен вагинит?

Симптомите на кандидозния вагинит са появата на гъсти белезникави секрети, които са придружени от сърбеж, парене и раздразнение.

Кое е ефективното решение при кандидозен вагинит?

Един от ефективните методи за справянето с кандидозният вагинит е да се възвърне равновесието в чревната флора и да се засили имунната система.
Лактобор Интим вагинален гел доставя хранителни вещества за млечно-киселите бактерии, при което те започват да се размножават. По този начин
Лактобор Интим вагинален гел възстановява естествения баланс на влагалището. Това довежда до намаляване на анормалната секреция и дискомфорта. Приложението на Лактобор Интим вагинален гел е още по-ефективно, ако е съчетано с прием на пробиотици. Те от своя страна също спомагат за възстановяване на чревната и вагиналната микрофлора, но и повишават имунитета. Един от най-важните пробиотици са лактобацилите. Те потискат вредните бактерии, тъй като не позволяват прикрепването им към рецепторите на чревната лигавица, защото те са прикрити от пробиотици.
Лактобацилите възстановяват баланса на чревната екофлора, стимулират имунната система и потискат развитието на вредните бактерии.

Имунобор Биотик съдържа високо количество пробиотични бактерии от Лактобацилус булгарикус и е създаден специално за възстановяване на чревната микрофлора и имунитета. Клинично доказано е, че Имунобор Биотик възвръща баланса в чревната и вагиналната микросистема. Пробиотикът приет през устата достига до влагалището и там секретира киселини и други вещества като по този начин атакува патогена, неутрализира го чрез убиване и изместване. По този начин се възстановява баланса във вагиналната микрофлора. Освен висок брой пробиотични тела от лактобацили Имунобор Биотик съдържа мощен имуностимулатор – бета глюкан, който повишава общия и локалния имунитет.

borola