как да поддържаме добра интимна хигиена

Вероятно всички жени си мислим, че знаем правилния отговор на въпроса „Как да поддържаме добра интимна хигиена?“. Истината е, че и на най-добрите се случва да пропуснат някоя от стъпките в интимната грижа. За това в текущата статия ще изредим най-важните хигиенни навици, с които ще поддържаме интимно си здраве в добро състояние. Събрани на едно място, те ще бъдат особено полезни на младите момичета, които все още изграждат своите здравни навици.

Ето как да поддържаме добра интимна хигиена:

Не използвайте обикновен сапун или душ гел за измиване на интимната област

Обикновените измивни продукти съдържат съставки, които могат да нарушат вагиналната микрофлора. Те не са създадени, за да бъдат използвани за измиване на половите органи. Използвани в интимната област, те могат да намалят популацията на полезни лактобацили и по този начин да предразположат към развитие на вагинална инфекция. Заменете ги с продукти за интимна хигиена, съдържащи млечна киселина и други съставки, които спомагат за поддържане на баланса във вагиналната флора.

Измивайте половите органи поне веднъж дневно

Това правило важи с особено сила по време на менструация и бременност. Поддържането на висока интимна хигиена редуцира риска от инфекция, която може да бъда опасна за плода по време на бременност. Старателно измивайте външните гениталии, като може дори да използвате само топла вода. Подсушете внимателно интимната зона с чиста и суха хавлия.

Подменяйте редовно интимните санитарни продукти

През месечния цикъл избирайте само качествени санитарни продукти. Някои предлагани на пазара могат да съдържат вредни за интимното здраве съставки. Винаги подменяйте дамските превръзки или тампони на всеки 2 до 4 часа. Те задържат бактерии и не бива да са в контакт с половите органи повече от посоченото време.

Внимавайте при премахване на нежеланото окосмяване

Специалистите са на мнение, че ако не се извършва правилно, премахването на окосмяването в интимната област може да бъде рисково за здравето. Те съветват дамите да се въздържат от използване на кремове за обезкосмяване и да внимават с епилацията. Тези методи могат да причиняват възпаление, което да предразположи към развитие на вагинална инфекция.

Как да поддържаме добра интимна хигиена и да се предпазим от инфекции?

Важно е да отбележим, че интимната хигиена на дамите може да бъде допълнена от продукти за профилактика на често срещаните вагинални инфекции. За отлична интимна грижа се доверете на продуктите Лактобор / Lactobor® капсули и Лактобор Интим / Lactobor® Intim вагинален гел. И двете натурални средства спомагат за поддържане на здрава вагинална флора и предпазват от развитие на интимни инфекции. Могат да се използват преди и след вагинална инфекция, както и по време на лечението на такава. Подходящи са за профилактика и поддържаща терапия на вагиноза след менструация, по време на бременност и в менопауза. Лактобор капсули и Лактобор Интим вагинален гел имат добра поносимост и са напълно безопасни.

borola