гъбична инфекция

Защо се появяват гъбични инфекции през бременността?

Бременността е “благоприятен” пeриод за развитие на гъбични инфекции, тъй като през него се увеличава секрецията на женските полови хормони естрогени. Това води до нарушаване на бактериалното равновесие във вагиналната микрофлора и развитие на гъбична инфекция.

Какви са симптомите на гъбична инфекция през бременността?

– Болка по време на уриниране

– Дразнене, парене, болезненост и зачервяване на вагиналната област, понякога придружени от подуване

– Вагинално течение с кремав цвят

– Болезнен полов акт

Защо не бива да пренебрегваме лечението на гъбичната инфекция през бременността?

– Гъбичната инфекция през бременността води до сериозен дискомфорт у бъдещата майка. Състоянието се отразява негативно върху качеството на живот, което е напълно нежелано за всяка бременна жена

– Нелекуваната гъбична инфекция през бременността е опасна за жената, тъй като може да се разпространи вътреутробно, да се развие гестоза (наличие на отоци и събиране на течност в тъканите), или да повиши риска от спонтанен аборт и преждевременно раждане

– Неизлекуваната гъбична инфекция може да се предаде на бебето при раждането

Как да се преборите с гъбичната инфекция по време на бременността?

За ефективно преодоляване на гъбичната инфекция в този период, както и за предотвратяване на повторната й поява е необходимо всяка бременна жена да се придържа към специален хранителен режим, отлична хигиена и подходяща терапия.

Какво трябва да включва и изключва хранителния режим през бременността?

Добре е да се намали приема на храни, богати на въглехидрати (бял хляб и ориз, тестени закуски), включително сладкарски изделия (вафли, торти, шоколад), както и мариновани пикантни продукти. Причината е, че тези храни увеличават алкалността във влагалището, което влошава състоянието. Необходимо е да се употребяват храни, които съдържат повече белтъчини – риба тон, тиквени семки, твърдо сварени яйца и млечно-кисели продукти, съдържащи бифидобактерии.

Какво включва грижата за интимната хигиена през бременността?

Интимната хигиена през бременността трябва да бъде приоритет на всяка жена. Може да се използват ежедневни дамски превръзки, но при условие, че се сменят често. Половите контакти е добре да се преустановят до отшумяване на гъбичната инфекция.

Какво включва лечението на гъбичната инфекция през бременността?

Подходящо средство за преодоляване на гъбичната инфекция е Лактобор Интим. Локалното приложение на продукта възстановява нормалната киселинност на влагалището и възвръща бактериалния баланс, което ефективно подпомага отстраняването на проблема. Лактобор Интим е 100% безопасен за употреба от всяка бременна жена.

borola