продукти

В стремежа си да осигурят на интимните си зони повече чистота и свежест, много жени са склонни да допускат грешки и да се спират на неподходящи и лъжливо ефективни продукти. Употребата на интимни кърпички, ароматизирани сапуни и дезодоранти, много често уврежда вагиналната лигавица и нормалната микрофлора и нерядко нанася повече вреди, отколкото помагa.

Неизясненият състав и ненапълно изясненото действие на активните субстанции в тези продукти крие сериозен риск от проблеми – развитие на инфекции, патологични промени в секрецията и състава на вагиналното съдържимо.

Много често, поради притеснителния и считан за твърде личен въпрос, в грижите за интимното си здраве жените се ръководят от някои погрешни схващания. Например, считат, че вагиналните душове и промивки са най-ефикасният метод за премахване на притеснителни и неестествени вагинални миризми, че с промивки могат да си осигурят по-добра зашита от нежелана бременност и полово предавани болести, че те подобряват лечението на генитални бактериални инфекции и др. Пренебрегването на темите за личната интимна хигиена пък, допълнително насява погрешното усещане, че редовните вагинални промивки трябва да са задължителна част от ежедневната хигиена на всяка дама. Това са все погрешни стъпки, които макар и да имат известен резон, все пак носят повече негативи, отколкото позитиви.

За да не костват засилените интимни грижи загубата на интимното здраве, всяка жена трябва да се доверява на изпитани и безвредни продукти, които да почистват, освежават и поддържат вагиналното здраве, без да създават рискове от нарушаване на неговия крехък баланс. Именно такова е действието на Лактобор Интим.

Неговото действие не е бактерицидно и не е насочено към унищожаване на патогенни болестотворни агенти с цената на убиване и на полезните бактерии. Напротив – ефектът от прилагането на Лактобот Интим е свързан със стимулиране на естественото състояние на вагиналната среда и подсигуряване на естествено живеещите в нея полезни микроорганизми. С това Лактобор Интим по никакъв начин не уврежда нормалните вагинални обитатели, а им помага сами да се преборят с патогените. Лактобор е доказан природен интимен продукт, на който всяка жена може да се довери, по всяко време.

borola