Гъбичните интимни заболявания

Гъбичните интимни заболявания при жените са много често срещани – три четвърти от жените преминават през такъв смущаващ момент. Какво ги причинява – Гъбите от род Кандида – нормално живеeщи във вагината. Но някои условия и ситуации създават идеални условия за свръхразвитието им и инфектирането на интимните зони на жената.

Какво ви поставя в рискова ситуация за развитие на такава инфекция:

1. Антибиотици: приемът на антибиотици е сред най-честите причини за поява на вагинална гъбична инфекция. Тези лекарствени средства повлияват количеството на бактериите и другите микроорганизми в състава на вагиналната микрофлора, в това число бактериите от вида Lactobacillus acidophilus, които помагат за контролирането развитието на гъбичните микроорганизми. Лактобацилите регулират киселинността и pH на вагиналната среда и дори най-малкта промяна в количеството или активността им моментално нарушава баланса на вагиналната микрофлора, в повечето случаи облагодетелствайки гъбичните микроорганизми.

2. Бременност: бременните жени имат високи нива на женския полов хормон естроген, чиято свръхпродукция се счита, че предразполага към гъбични инфекции.

3. Други промени в хормоналните нива: хормон-заместителната терапия и противозачатъчните препарати повлияват хормоналния баланс на женския организъм, особено отделянето на естроген и прогестерон. По този начин подлагането на ХЗТ, особено при жени навлизащи в менопауза, и приемът на противозачатъчни от жени в активна детеродна възраст, силно предразполага тези две групи към развитие на гъбична вагинална инфекция.

4. Диабет: лошата профилактика на диабета и особено поддържането продължително време на високи нива на кръвната захар, също е рисков фактор за интимни инфекции. Кандидните гъбички буквално процъфтяват във високоглюкозна среда.

5. Отслабена имунна система: лошото състояние и неполагането на грижи за имунитета отслабва силите на организма да се пребори с инфекциите, включително гъбичните. До развитието им се стига и в случаи на прекомерен стрес или като следствие от настинки или грип, които понижават имунитета и благоприятстват размножаването на гъбичките.

6. Ползването на вагинални душове: и те нарушават естествения баланс на микроорганизмите, населяващи вагинална среда, и убиват някои от полезните бактерии, които потискат свръхразвитието на гъбичките.

Гъбичните вагинални инфекции са потискащи и некомфортни, но те рядко водят до сериозни проблеми. Да се предотврати появата им невинаги е лесно и в много случаи е невъзможно да се избегне влиянието на някои от изброените провокиращи фактори. Затова е важна добрата профилактика и ползването на подходящи средства за стимулиране на полезната бактериална микрофлора и предпазване от такива инфекции.

Независимо от възрастта, всяка жена може да открие сигурна защита в природния продукт Лактобор Интим. Това е интимен гел, подходящ за млади и менопаузални жени, който повишава нивото на полезните лактобацили и осигурява поддържането на достатъчното им количество и активност. Така Лактобор Интим държи гъбичните инфекции далеч, осигурява свежест и интимно здраве.

borola