антибиотици

Бактериалната вагиноза представлява състояние на дисбаланс на микрофлората на влагалището.
Влагалището е орган, който съдържа определено количество микроорганизми – лактобактерии,  патогенни и условно-патогенни микроорганизми. Лактобактериите поддържат кислинната среда във влагалището под 4,5 рН като произвеждат млечна киселина и въглероден двуокис. По този начин се възпрепятства размножаването на условно-патогенни микроорганизми. Когато обаче нивото на pH на влагалището се повиши и патогенните микроорганизми се увеличат настъпва бактериална вагиноза.

Подобен дисбаланс е характерен при употреба на антибиотици. Те унищожават както вредните, така и полезните бактерии в организма, включително и тези, намиращи се във влагалището. Намалявайки броя на полезните бактерии, антибиотиците създават предпоставка за увеличаване нивото на pH на влагалището, броят на патогенните микроорганизми се повишава и се развива бактериална вагиноза.

Заедно с антибиотична терапия Лактобор Интим вагинален гел е изключително подходящ за възстановяване и поддържане на съотношението между добрите и лошите бактерии и за възвръщане на нормалното рН на влагалището. Той съдържа млечна киселина и гликоген. Млечната киселина нормализира рН на влагалището, а гликогенът доставя хранителни вещества на млечно-киселите бактерии и те се размножават. По този начин Лактобор Интим вагинален гел спомага за възстановяването на естествения бактериален баланс на влагалището.

Лактобор Интим Вагинален гел се прилага по 1 туба дневно заедно с антибиотика и след АБ терапията 2-4 дни.

borola