влагалищни гъбички

Само при споменаването на „влагалищни гъбички“ дамите изпадат в ужас. Реакцията им е напълно обоснована, като се има предвид, че тези малки организми са изключително упорити и създават огромни проблеми. За щастие обаче срещата с тях може да се избегне, а последиците от присъствието им – да се преодолеят, и то по-напълно естествен начин.

Какво провокира появата на влагалищни гъбички при жените?

Факторите за появата на влагалищни гъбички са толкова разнообразни, че специалистите гинеколози, често се шегуват, че колкото жени има по света толкова причини съществуват за възникване на вагинална кандидоза. Встрани от шегата, появата на влагалищните гъбички най-често е провокирана от практикуване на необезопасен полов акт, прием на антибиотици и хормонални лекарствени продукти, прекомерен стрес и лоша или неправилна интимна хигиена.

Какви рискове за интимното здраве на жените крият влагалищните гъбички?

Специалистите са категорични, че освен дискомфорт в интимната област, влагалищните гъбички не водят до сериозни здравословни последици. Мерки за ограничаване на популацията им обаче трябва да се предприемат своевременно. Това важи с особена сила за жените, които правят опити да забременеят, тъй като влагалищните гъбички превръщат вагината във враждебно място за сперматозоидите.

Как дамите да се предпазят от влагалищни гъбички?

Избягването на провокиращите фактори е най-сигурният начин за предпазване от влагалищни гъбички. За целта представителките на нежния пол най-напред трябва да практикуват безопасен секс. Използването на кондом ще ги защити не само от гъбични инфекции, но и от редица полово-предавани болести. Не по-маловажно е след антибиотична терапия дамите да възстановят бързо вагиналната флора с помощта на пробиотично средство. Стресът в ежедневието трябва да се избягва доколкото е възможно. Изпитани техники за справяне с него са слушането на медитативна музика, релаксиращият масаж и отдаването на любимо занимание. Относно хигиената – тя трябва да е отлична, без обаче да се стига до крайности. За да е оптимална протекцията срещу влагалищни гъбички, специалистите препоръчват на жените да носят бельо от естествена, дишаща материя и да избягват носенето на плътно прилепнали към тялото дрехи.

Кое е най-ефективното средство срещу влагалищни гъбички?

Лактобор Интим / Lactobor® Intim е средство на първи избор на лечение на инфекции на влагалището, причинени от влагалищни гъбички. Благодарение на уникалната си природна формула нежният вагинален гел бързо възвръща баланса на интимната флора и комфорта на жените. Всяка тубичка за вагинална апликация доставя на женския организъм оптимално количество млечна киселина, която възстановява нормалното pH на влагалището, и гликоген, подпомагащ растежа на нови лактобацили. Активните съставки действат в пълен синхрон и взаимно допълват ефекта си. Лактобор Интим може да се използва след менструация, по време на бременност и в периода на менопауза. Дълговременното му прилагане не крие риск за здравето поради изцяло природния произход на съставките. Има отлична поносимост и е икономически изгоден.

borola