начина на хранене

Вагинитът е един от най-често срещаните гъбични инфекции на влагалището, които се наблюдават при по-голяма част от представителките на нежния пол (около 75%). Този тип възпаление на влагалището е възможно да се причини от бактерии като Streptococcus, Chlamydia, както и от гъбичката Candida. Вагинитът може да се развие вследствие на нарушаване на имунитета, общо заболяване и др.

Според специалисти настъпването на летният сезон също е сред основните предпоставки за поява на вагинит при жените в детеродна възраст. Причината за това е, че този сезон (най-вече през месеците юли и август) се свързва с по-чести сексуални контакти, посещения на басейни и морския плаж, които също увеличават неимоверно опасността от този тип заблявания.

За лечение на вагинити специалистите препоръчват употреба на специфични антимикотици (противогъбични средства), подходяща интимна хигиена, както и локалното приложение на Лактобор Интим Вагинален гел, който подтиска растежа и размножаването на патогенните микроорганизми, водещи до развитие на вагинит.
Според специалисти, подходящият начин на хранене също може да бъде един от факторите, увличаващи успеха на лечебната терапия. И тъй като много от Вас ще си зададат въпроса: “Какво означава “подходящ начин на хранене?” ще уточним следното.

За възвръщането на нарушената влагалищна микрофлора при вагинит, специалистите препоръчват употребата на млечно-кисели продукти – кисело мляко, сметана и други. В тях се съдържа голямо количество бифидо и лактобактерии, които увеличават растежа на добрите бактерии в микрофлората на влагалището, което спомага за борбата с вагинита. Освен това бифидо и лактобактериите увеличават защитните сили на организма и намаляват възпаленията. Високо количество лактобактерии се съдържат и в природният продукт Имунобор Биотик, чийто прием успешно може да се съчетае с локалното приложение на Лактобор Интим Вагинален гел.

Още една група подходящи храни при вагинит са тези богати на витамин В – черен дроб, спанак, сирене, ядки; тези, съдържащи вит. Е и А – сухи кайсии, броколи, сладки картофи; хранителните източници на магнезий като морските дарове; хранителни продукти със съдържание на цинк – агнешко, овес, гъше месо, боб и други.
Препоръчително е при вагинит от менюто да се изключи алкохола, тестените продукти – спагети, баници и др, сладкишите и лютите храни, тъй като те способстват за растежа на микроорганизмите, причиняващи вагинита.

borola