вагинални инфекции

През лятото броят на жените, засегнати от вагинални инфекции се увеличава двойно. Факторите, които допринасят за това, са високите температури, повишената влажност и плътно прилепналите към тялото дрехи от синтетични материи като банския костюм. Разберете как да ги избегнете с финес и да запазите интимното си здраве непокътнато през топлите месеци.

Стратегии за предпазване от вагинални инфекции през лятото

Премахване на излишната влага в интимната област

Температурата в интимната зона е значително по-висока от тази в другите части от тялото. Поради това през летните жеги при голяма част от дамите се наблюдава изпотяване в областта на слабините. Освен че е смущаващо и подрива самочувствието им, засиленото отделяне на пот ги излага на сериозна опасност от вагинални инфекции. За да се намали осезаемо рискът, специалистите препоръчват на засегнатите да започнат да използват памучни ежедневни превръзки. Те бързо абсорбират излишната влага, като по този начин предпазват от развитието на бактерии и гъбички, и възвръщат усещането за сухота и комфорт. Изключително важно е да се сменят поне 3 пъти на ден.

Носене на сух бански

Продължителното носене на мокър бански по време на лятната отпуска създава изключително благоприятен микроклимат за възникване на вагинални инфекции. Ето защо след излизане от водата е необходимо представителките на нежния пол старателно да се подсушават. В случай че банският им костюм е от материя, която съхне трудно, при първа възможност трябва да се преоблекат.

Избягване на седенето директно върху пясъка

Сядането директно върху морския пясък трябва да се избягва през лятото. Причината е, че малките песъчинки лесно могат да проникнат през банския и да предизвикат големи проблеми в интимната област – от раздразнение до уринарни и вагинални инфекции. Застилането на мястото за плажуване с чиста плажна кърпа или парео е ефективен начин за възпрепятстване на контакта на гениталиите с пясъка, а оттам и за предотвратяване на дебнещите интимното здраве опасности.

Най-ефективното природно средство за профилактика и лечение на вагинални инфекции

Ако предприетите мерки не дадат очаквания резултат и жените попаднат в плен на вагинални инфекции през лятото, те могат спокойно да се доверят на Лактобор Интим / Lactobor® Intim, за да се справят лесно с тях. Мощният вагинален гел разчита на несломимата сила на природата, за да възвърне изгубения баланс във вагиналната флора. Благодарение на рационалната комбинация от двете взаимодопълващи се активни съставки млечна киселина и гликоген влагалищното pH бързо се нормализира, а от раздразнението, сърбежа и неприятната интимна миризма не остава и помен. Изцяло природният произход на Лактобор Интим гарантира неговата безопасност и отлична поносимост и го превръща в удачен избор за жените от всички възрасти през всеки един етап от ж

borola