Сезонът на отпуските все още е в разгара си и много хора са на почивка. Представителките на нежния пол обаче е необходимо да бъдат нащрек от опасностите, които могат да помрачат приятните летни изживявания. Вагиналните гъбични инфекции са един от тези “подводни камъни”.

Една от причините за развитието им е стресът, който съпътства периода преди излизане в отпуска – това е времето, когато трябва да довършим текущите си работни задължения, да сложим в куфара всичко необходимо за пътуването… Силният стрес, на който сме подложени понижава имунната ни защита към патогенните микроорганизми, към които спадат и гъбичките.

Любимите на много хора басейни са следващият рисков фактор за развитието на вагинални гъбични инфекции.
Изборът на място за почивка също е от значение – местата с по-влажен и топъл климат създават по-голям риск за развитие на различни видове патогенни гъбички и бактерии.

Горещото време от друга страна е причина за честото използване на по-големи количества сапун и интимни спрейове. Това допълнително нарушава равновесието на нормалната вагинална микрофлора, повишава pH на влагалището и създава условия за развитие на вагинални гъбични инфекции.

Най-честите симптоми на вагиналните гъбични инфекции са паренето и интензивния сърбеж.
Методът на лечение на този проблем е използването на антимикотици и употребата на щадящ интимен гел, като Лактобор Интим вагинален гел. Той съдържа гликоген и млечна киселина, имитира естествения защитен механизъм, нормализира рН (4-4,5) на влагалището и възвръща баланса във вагиналната екофлора. По този начин Лактобор Интим вагинален гел лекува вагиналните гъбични инфекции по естествен път. Уместно е профилактичното му използване за поддържане на естественото рН на влагалището и за защита от повторна поява на вагинални гъбични инфекции.

borola